Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protesti
  • 23.12.2015. 10:45

Pajtić najavio radikalizovanje protesta

Predsednik Pokrajinske vlade, Bojan Pajtić sa saradnicima je razgovarao sa predstavnicima svih udruženja poljoprivrednika, koji već više od 30 dana pokušavaju da se izbore za to da se Predlog za izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu povuče iz procedure. Najavili su radikalizovanje protesta.

  • 174
  • 6
  • 0

Predsednik Pokrajinske vlade, Bojan Pajtić sa saradnicima je razgovarao sa predstavnicima svih udruženja poljoprivrednika, koji već više od 30 dana pokušavaju da se izbore za to da se Predlog za izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu povuče iz procedure.

Svi učesnici imaju zajednički stav

Apsolutno je neprihvatljivo da se na 30 godina daje u zakup najbolje poljoprivredno zemljište u Pokrajini nekolicini tajkuna, u uslovima koje definiše nekakva komisija. Taj zakon je poniženje za građane cele Srbije, najviše za građane Pokrajine, jer je tu najveća količina zemljišta - zajednički je stav učesnika današnjeg sastanka u Pokrajinskoj vladi.

"Ovaj zakon je diskriminatorski, izuzetno štetan i za građane Pokrajine i za Pokrajinu uopšte. Njegova ideja je da gotovo 100.000.000 evra iz džepova više od 10.000 individualnih poljoprivrednih gazdinstava slije u nekoliko tajkunskih džepova", izjavio je nakon sastanka predsednik Pajtić i izneo zajedničke stavove usvojene na sastanku.

Traži se povlačenje zakona

"Mi se apsolutno protivimo ovakvom zakonu i tražimo od Aleksandra Vučića da ga povuče, tražimo da se organizuje javni dijalog o tome zašto se donosi ovakav zakon i u čijem je interesu, jer sigurno nije u interesu građana. Tražimo od Tomislava Nikolića da, ukoliko bude donet zakon, ne potpiše takav zakon koji je izrazito tajkunski i diskriminatoran. Mi ćemo, kao Pokrajinska vlada, zajedno sa pokrajinskim poslanicima i udruženjima poljoprivrednika protestovati i u Beogradu ispred Narodne skupštine, Vlade Srbije i ispred zgrade predsednika Srbije, insistirajući na tome da se zakon ne donese i, ukoliko se donese, ne potpiše i ne primeni. Sprečićemo njegovu primenu i raskinućemo sigurno, nakon što se promeni parlamentarna većina, sve ove štetočinske ugovore koji će biti zaključeni na osnovu ovog zakona", rekao je Pajtić.

Protestima do cilja

Predsednik asocijacije poljoprivrednika Vojvodine Miroslav Kiš je izjavio da već više od mesec dana 17 udruženja poljoprivrednika iz cele Vojvodine protestuje i traži da se povuče iz procedure Predlog zakon o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. "I danas nastojimo da održimo kontinuitet našeg nezadovoljstva i zahteva da se zakon povuče i u narednim danima očekujemo da radikalizujemo naše proteste, da ono što nismo postigli traktorima, postignemo našim prisustvom i kontinuitetom zahteva. Ako se i donese, očekujemo od predsednika Republike da ima nadležnost da ne potpiše ovaj loš zakon", rekao je Kiš.

Pored Miroslava Kiša ispred krovne Asocijacije poljoprivrednika Vojvodine, sastanku u Pokrajinskog vladi prisustvovali su Mile Zarin, Udruženje poljoprivrednika iz Sečnja, Ferenc Šoti, Savez agrarnih udruženja Vojvodine, Zoran Stančić, udruženje "Crnica" iz opštine Nova Crnja, Slavko Vukov i Stevan Radovačev, Udruženje poljoprivrednika u Zrenjaninu, Brano Prelević, Udruženje poljoprivrednika Vrbas i Dragan Kleut, Udruženje poljoprivrednika Stajićevo.

Sastanku su prisustvovali potpredsednici Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški i Miroslav Vasin.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Bojan Pajtić Protesti Zakon o poljoprivrednom zemljištu Skupština Srbije Alkesandar Vučić Tomislav Nikolić Miroslav Kiš Miroslav VasiBranislav Bogaroški Mile Zarin Ferenc Šoti Zoran Stančić Slavko Vukov Stevan Radovačev Brano Prelević Dragan

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D