Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pogon meda
  • 03.06.2020. 10:00
  • Šumadijski okrug, Rača

Otvaranje pogona "Naš Med" u Rači - 17. juna?

Pozivamo pčelare da organizovano, u velikom broju dođu, to će biti jedinstvena prilika za obilazak svih prostorija Pogona, u skladu sa tada važećim propisima oko suzbijanja širenja virusa korona, navodi SPOS.

Foto: Biljana Nenković
  • 356
  • 16
  • 0

Nakon što prvobitno otvaranje Pogona za prikupljanje i plasman meda "Naš med" doo u Rači odloženo, Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) najavio je novi datum otvaranja - 17. jun.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu SPOS-a, Pogon će svečano otvoriti predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, a otvaranju će prisustvovati i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik opštine Rača Nenad Savković, član opštinskog veća za investicije opštine Rača Aleksandar Senić i izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

Do sada donirano 11 miliona dinara, SPOS poziva pčelare na nastavak podrške

"Pozivamo pčelare da organizovano, u velikom broju dođu, to će biti jedinstvena prilika za obilazak svih prostorija Pogona, u skladu sa tada važećim propisima oko suzbijanja širenja virusa korona", navodi SPOS.

Prva nacionalna pčelarska izložba

Tokom tog dana, na platou preko puta Pogona, Savez će organizovati Prvu nacionalnu pčelarsku izložbu u Rači. Učešće na izložbi je potpuno besplatno za sve zainteresovane (proizvođače pčelarske opreme, repromaterijala i pčelinjih proizvoda), ali je prijava obavezna. Oni koji izlažu med u SPOS-ovoj tegli to moraju da naglase tokom prijavljivanja, kako bismo im dodatno pomogli u tome, naglašeno je na sajtu.

Zainteresovani se mogu prijaviti tehničkom sekretaru SPOS-a na 060/444-08-08 ili spos.operativa@gmail.com.

SPOS: Otkazano otvaranje pogona "Naš med", a na pčelinjak samo uz oprez

Podsetimo, u dogovoru između nadležnih iz SPOS-a i premijerke zaključeno je da se svečano otvaranje Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a "Naš med" doo, koje je bilo zakazano za 27. mart - otkaže, zbog sprečavanja širenja virusa korona i uvedenog vanrednog stanja.


Izvori

SPOS


Tagovi

Pogon Naš med Rača Ana Brnabić SPOS Branislav Nedimović Pčelari Plasman meda


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...