Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Milivoje Janošević
  • 13.02.2023. 12:00
  • Zaječarski okrug, Bor

Onesvestio se dok je govorio o preseljenju sela zbog rudarenja

Zameniku gradonačelnika Bora pozlilo je za govornicom, dok je obrazlagao važnost usvajanja odluke o izradi Plana detaljne regulacije i budućem preseljenju sela.

Foto: Istmedia/prscr/TV Bor
  • 142
  • 18
  • 0

Sednica Skupštine grada Bora prekinuta je nakon što je za govornicom pozlilo zameniku gradonačelnika Milivoju Janoševiću (prvi levo na naslovnoj fotografiji). 

On se onesvestio dok je obrazlagao važnost usvajanja odluke o izradi Plana detaljne regulacije za formiranje stambenog naselja na lokaciji Trujkanov potok i budućem preseljenju sela, prenosi Istmedia.

Bor: Zbog širenja rudnika i zagađenja, selo mora da se iseli?

Podsećanja radi, meštani sela Krivelj nadomak Bora, zbog rudnika koji je počeo da se širi, primorani su da se isele. Tu je prašina od miniranja, izlivanje jalovišta preko oranica, zagađen vazduh, voda i zemlja na kojoj su napasali stoku i sejali žitarice, povrće i voće.

Branislava Matić Savićević iz Instituta "Milan Jovanović Batut" rekla je ranije za Danas da je Bor "crna tačka Balkana" i dodala da u tom gradu ima problema sa arsenom i kadmijumom. Proizvodnja bakra od 2010. godine do danas je "utrostručena, što automatski povećava i zagađenje vazduha".

Janoševiću su u pomoć pritekli odbornici, a sednica je do daljeg prekinuta.


Tagovi

Milivoje Janošević Onesvestio se Bor Zagađenje vazduha Preseljenje sela Zagađenje zemlje Rudnik u Boru Branislava Matić Savićević


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...