Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Divlje svinje
  • 18.12.2021. 07:30

Odstrel divljih svinja između nebodera

U Poljskoj su problem krda divljih svinja u gradu pokušali da reše na vrlo neobičan način.

Foto: Depositphotos/Skorzewiak (ilustracija)
  • 217
  • 63
  • 0

U najmnogoljudnijem stambenom naselju u Valbdžihu u Poljskoj organizovan je lov na divlje svinje. Stanovnici su tokom dužeg vremenskog perioda prijavljivali prisustvo krda svinja koje su slobodno boravile između nebodera, ali su ostali šokirani na koji se način rešavao ovaj problem, navodi farmer

U prisustvu stanovnika i dece, usred belog dana, desio se odstrel. Iz vozila sa prikolicom je izašao naoružan lovac i naočigled prisutnih ubio šest divljih svinja, nakon čega je leševe nesrećnih životinja počeo da utovaruje u prikolicu.

Preplašeno stanovništvo je obavestilo policiju koja je odmah reagovala i utvrdila da se radi o lovcu koji je imao dopuštenje gradske uprave o eliminaciji divljih svinja na području grada.

Poljski lovački savez se ogradio od događaja

Celi slučaj su objavili mediji u Poljskoj. Prema propisima, nije dopušten lov u gradu. Gradska uprava je priznala da su dali dopuštenje za odstrel, jer više nisu znali kako da ih se reše. Svi pokušaji da ih oteraju iz grada na human način nisu imali rezultat. Zbog toga su dali dopuštenje za njihovo ubijanje u urbanoj sredini, ali nisu zamišljali da će lovac na takav način odraditi navodno povereni posao.

Protiv njega je tužiteljstvu podneta prijava, a gradonačelnik Roman Šelemej je u objavljenom saopštenju izrazio ogorčenje nastalom situacijom i obavestio o automatskoj zabrani takve aktivnosti. Poljski lovački savez je dostavio obaveštenje tužiteljstvu i oštro se ogradio od ovakvog čina. U njihovom saopštenju se ističe da se ne radi o aktivnom lovcu i da nije uključen ni u jedno lovačko udruženje. Navode da je u odredbama Zakona o lovstvu propisano da je neprihvatljivo pucanje na divljač na udaljenosti manjoj od 150 m od objekata.

Mediji su saznali da je čovek koji je primenio odstrel od ranije izbačen iz svog matičnog i da ga nije prihvatilo ni jedno lovačko udruženje.


Tagovi

Poljska Lov Divlje svinje Odstrel Šok


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]