Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protesti
  • 02.08.2022. 11:25
  • Braničevski okrug, Požarevac

Odloženi protesti: Izlazimo na ulicu samo ako to učini i Vojvodina

Udruženje Stig iz Požarevca će se u četvrtak (4.8) na sastanku sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem dogovarati oko cene suncokreta.

Foto: Nedeljko Savić
  • 2.575
  • 731
  • 0

Juče (1.8.), zakazan je sastanak u ministarstvu sa šefom kabineta Ivicom Kojićem i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, kao zaključak okupljanja udruženja Stig iz Požarevca i poljoprivrednika iz Vojvodine. Tema je samo jedna, a to je cena suncokreta. Ono što je trenutno ponuđeno je cena od nekih 70 dinara po kilogramu sa kojom nisu zadovoljni.

Sastanak će se održati u četvrtak (4.8.), planirano je da se u Domu kulture razgovora i da se da neko jamstvo za tu cenu, da bi uopšte mogli da razmatraju ponudu, jer je, kako kaže predsednik udruženja Stig Nedeljko Savić, sve "klimavo" i bez ikakvih garancija.

Udruženje "Stig" najavilo proteste: Nisu krive uljare, nego država

Navodi da su problemi u proizvodnji sada već izvesni i da, ako se pre mesec dana nije znalo, sada se zna sigurno. Prinosi će biti smanjeni, a i ukupne površine. Otprilike trećina suncokreta će biti za domaće tržište, dok će se dve trećine izvoziti.

"Vlada neće da skine ograničenje cene, za svinjski but su povećali cenu, a za suncokretovo ulje ne žele", kaže Savić.

Traže pojačanje iz Vojvodine

Dalje navodi da će se na proteste ići, samo su odloženi za narednu nedelju zbog sastanka, ali njihovo udruženje će izaći samo ukoliko i proizvođači iz Vojvodine to učine. Smatra da nije u redu da oni rade "prljav posao", da bi ministar posle primio "neka tri čoveka i sa njima pregovarao".

Na kraju upozorava da najava policije oko pojačane kontrole traktora, kod ljudi ne sme da "pije vodu", i da Vojvođani moraju da se oslobode, da se ne plaše takvih navoda.


Tagovi

Protesti Udruženje Stig Nedeljko Savić Branislav Nedimović Ivica Kojić


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)