Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Massey Ferguson
  • 19.02.2021. 07:30

Obnovio starog Fergusona, odvezao se na venčanje, sada ga prodaje

Mladi Irac veliki je zaljubljenik u traktore "oldtajmere". Starog Massey Ferguson-a u potpunosti je restaurirao i prodaje ga za 11.000 evra.

Foto: Facebook/Donal Logan
  • 305
  • 32
  • 0

Donal Logan mladi je irski poljoprivrednik i ogroman zaljubljenik u traktore "oldtajmere". Sudeći prema objavama na njegovom fejsbuk profilu, najdraži mu je Massey Ferguson, a restauracijom se bavi već godinama. 

Ovih dana društvenim mrežama kruže fotografije restauriranog MF 135 koji je konačni izgled i poslednji, što bismo rekli, tač, dobio na samo jutro Donalovog venčanja. 

Stara raga iz 1968. godine, izbledele crvene boje, zarđalih delova... postao je pravi šminkerski, elegantni trkatorčić. Tako crn i svečan jesenas je svoje mesto imao i na venčanju Donala i njegove supruge Niam. 

Donal je kabinu sklonio, a umesto nje postavio zaštitni okvir. Stavio je nove gume, sedište - utegnuo ga do zadnjeg milimetra. 

Venčanje je prošlo, a traktor je nakon nekoliko meseci završio na jednom irskom internet oglasniku gde se prodaje za 11.000 evra.

"Na tržištu ne postoji ništa ovako dobro odrađeno, od početka do kraja. Vožnja je u njemu poput sna", reči su kojima opisuje 53-godišnjeg Fergija sa 50 konjskih snaga. 

Treba napomenuti da se ovako stari traktori na istom tom oglasniku prodaju za 300-tinak evra. 

Razmišljajući o tome šta je mladog Donala podstaklo da proda ovakvog lepotana došli smo do nekoliko mogućih odgovora - naterala ga je žena, nisu dovoljno novca dobili u svatovima ili su već sve potrošili, možda mu treba za razvod braka... ali, "kopajući" po internetu, došli smo do informacije da ovaj plemeniti farmer zapravo učestvuje u humanitarnoj akciji grupe zaljubljenika u stare mašine. 

Kako stoji u opisu njihove GoFoundMe kampanje, od kako su osnovani 2018. godine, prikupili su više od 10.000 evra za različite svrhe. 

Koliko će Fergi zaraditi za pomoć Udruženju osoba s bubrežnim oboljenima, ne znamo, ali sigurno je da će ovaj gest podstaći druge da koliko god mogu pomognu onima koji su u potrebi. 


Tagovi

Massey Ferguson Oldtimer Donal Logan Traktor


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.