Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 85. Međunarodni poljoprivredni sajam
  • 24.04.2018. 14:35

Novosadski sajam: Uz pomoć fondova i popusta do nove mehanizacije

Poljomehanizacija će zauzeti trećinu izložbenog prostora na ovogodišnjem sajmu. Prodavci su obezbedili popuste od 3%-10%.

Foto: Đorđe Simović
  • 721
  • 31
  • 0

Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam sajam biće održan od utorka 15. do ponedeljka 21. maja. U susret jubilarnoj 85. manifestaciji na Novosadskom sajmu najavljen je najznačajniji sajamski segment - izložba poljoprivredne mehanizacije

Mehanizacija na trećini otvorenog prostora

Izvršni direktor Novosadskog sajma Boris Nadlukač najavio je da će ovogodišnji sajam obeležiti nacionalna izložba stoke, izložba organske hrane i proizvoda sa oznakom geoporekla, B2B susreti, veliki broj poslovnih dešavanja u Kongresnom centru, poklon igra za posetioce i kao najznačajniji segment izložba poljoprivredne mehanizacije.  

"Za Izložbu poljoprivredne mehanizacije, koja čini trećinu otvorenog izlagačkog prostora, svake godine je izuzetno interesovanje posetilaca. Sve što je izloženo na najprestižnijim sajmovima biće izloženo u Novom Sadu. Verujem da će posetiocima biti interesantni popusti, koje će odobravati članice Poslovnog odruženja, tako i finansijske institucije. Ti popusti će biti od 3% do 10%. Izložba poljomehanizacije zauzeće trećinu izložbenog prostora. Zadovoljstvo predstavlja i činjenica da će se na samu pojaviti i IMT koji je kupio indijski TAFE", rekao je Nadlukač.

Pametne tehnologije, zelena budućnost

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na Sajmu nastupa sa 20 članica. Pored njih, uz druge zastupnike i dristributere koji posluju u našoj zemlji, poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Nemačke, Turske, Rumunije, Slovenije i Ukrajine. Među izlagačima će ove godine biti i Unija proizvođača poljoprivredne mehanizacije Italije.

Sajam
Za Izložbu poljoprivredne mehanizacije svake godine je izuzetno interesovanje posetilaca

"Poljoprivredni sajam je tradicionalno mesto gde budu izloženi nagrađeni eksponati sa sajmova u Bolonji, Hanoveru ili Parizu. Posetioci će videti identične ili modifikovane modele ovih mašina. Sve u skladu sa motom 'Pametne tehnologije, zelena budućnost'. Ne može se zaobići pitanje finansiranja. Biće tu fondovi Prosperitati, nacionalni fondovi, IPARD", rekao je generalni sekretar Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije Đorđe Mišković.

U okviru Udruženja predstaviće se firme Agrocesla, Agrimatco, Agroglobe, Agromehanika AC, Agropanonka, AgroTech, Agrouniverzal, Agrovojvodina mehanizacija, Almex, Delta Agrar, FPM Agromehanika, Inter Agrar SRB, ITN GROUP, Jugometal, KITE DOO, Kosa Trade, Milurović Komerc, RTI, Stefan Arilje i Titan Machinery.

Ulaznice za Poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara. Za posetioce koji na Novosadski sajam dođu kolektivno, u grupama od 15 i više osoba, cena je 400 dinara. Đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od 7 do 12 godina.

Dva traktora i roto freza na poklon

U godini u kojoj Novosadski sajam obeležava 95 godina postojanja, za posetioce  85. međunarodnog poljoprivrednog sajma, u Poklon-igri su pripremljena dva traktora i roto freza. Dugogodišnji darodavac, Agropanonka, pripremila je za posetioce traktor Belarus 622 i roto frezu Hisarlar. Povodom obeležavanja 100 godina proizvodnje John Deere traktora, zastupnik tog brenda u Srbiji, KITE DOO pokloniće traktor John Deere 5045.

Direktor prodaje u Agropanonci Aleksandar Švonja kaže da će ove godine ulaze u treću deceniju izlaganja na sajmu: "Ove godine ćemo pokloniti 22. traktor. Srećan dobitnik će osvojiti traktor od 62 KS vredan 19.000 evra. Poklonićemo i roto frezu. Izlagaćemo na dva štanda na 1.900 m2. Traktori koje ćemo izložiti u rasponu su od 19.000 do 53.000 evra".

Svetski poznati brendovi na sajmu

Na Poljoprivrednom sajmu biće zastupljeni u celom svetu poznati brendovi traktora i kombajna kao što su John Deere, Claas, New Holland, Case, Holmer, Kverneland, Fendt, Massey Ferguson, Tafe, Steyer, Solis, Armatrac, Versatile, Rostelmash, Kubota, Antonio Carraro, Ursus, Zetor, Belarus, Mahindra, Valtra, Amazone, Landini i drugi.

Najskuplji eksponat će biti Holmer T4-40, samohodna vadilica šećerne repe, koju će izložiti Almex. Cena tog kombajna je oko 600.000 evra. Najskuplji među traktorima biće guseničar John Deere 8345 RT. Svi posetioci će imati priliku da ga vide na štandu firme KITE DOO, a zainteresovani i da kupe za 300.000 evra.


Tagovi

Poljoprivredni sajam Novi Sad Novosadski sajam Mehanizacija Poklon igra Ulaznice  Aleksandar Švonja Đorđe Mišković Boris Nadlukač Holmer T4-40 Belarus 622 Hisarlar John Deere 5045


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃