Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 85. Međunarodni poljoprivredni sajam
  • 24.04.2018. 19:30

Novosadski sajam: Svi svjetski brendovi traktora i kombajna na jednom mjestu, dva možete osvojiti u nagradnoj igri

Poljomehanizacija će zauzeti trećinu izložbenog prostora na ovogodišnjem sajmu. Prodavači su osigurali popuste od 3 do 10%.

Foto: Đorđe Simović
  • 1.461
  • 138
  • 0

Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam bit će održan od utorka 15. do ponedeljka 21. maja. U susret jubilarnoj 85. manifestaciji na Novosadskom sajmu najavljen je najznačajniji sajamski segment - izložba poljoprivredne mehanizacije

Mehanizacija na trećini otvorenog prostora

Izvršni direktor Novosadskog sajma Boris Nadlukač najavio je da će ovogodišnji sajam obilježiti nacionalna izložba stoke, izložba organske hrane i proizvoda sa oznakom geoporijekla, B2B susreti, veliki broj poslovnih dešavanja u Kongresnom centru, poklon igra za posjetitelje i kao najznačajniji segment izložba poljoprivredne mehanizacije.  

"Za Izložbu poljoprivredne mehanizacije, koja čini trećinu otvorenog izlagačkog prostora, svake godine je izuzetan interes posjetitelja. Sve što je izloženo na najprestižnijim samovima bit će izloženo u Novom Sadu. Vjerujem da će posjetiteljima biti interesantni popusti, koje će odobravati članice Poslovnog udruženja, tako i financijske institucije. Ti popusti će biti od 3 do 10%. Izložba poljomehanizacije zauzet će trećinu izložbenog prostora. Zadovoljstvo predstavlja i činjenica da će se na sajmu pojaviti i IMT koji je kupio indijski TAFE", rekao je Nadlukač.

Pametne tehnologije, zelena budućnost

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na Sajmu nastupa sa 20 članica. Pored njih, uz druge zastupnike i dristributere koji posluju u našoj zemlji, poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Njemačke, Turske, Rumunjske, Slovenije i Ukrajine. Među izlagačima će ove godine biti i Unija proizvođača poljoprivredne mehanizacije Italije.

Kao najznačajniji segment Novosadskog sajma izdvojena je izložba poljoprivredne mehanizacije  

"Poljoprivredni sajam je tradicionalno mjesto gdje budu izloženi nagrađeni eksponati sa sajmova u Bolonji, Hanoveru ili Parizu. Posjetitelji će vidjeti identične ili modifikovane modele ovih mašina. Sve u skladu sa motom 'Pametne tehnologije, zelena budućnost'. Ne može se zaobići pitanje financiranja. Bit će tu fondovi Prosperitati, nacionalni fondovi, IPARD", rekao je generalni sekretar Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije Đorđe Mišković.

U okviru Udruženja predstavit će se firme Agrocesla, Agrimatco, Agroglobe, Agromehanika AC, Agropanonka, AgroTech, Agrouniverzal, Agrovojvodina mehanizacija, Almex, Delta Agrar, FPM Agromehanika, Inter Agrar SRB, ITN GROUP, Jugometal, KITE DOO, Kosa Trade, Milurović Komerc, RTI, Stefan Arilje i Titan Machinery.

Ulaznice za Poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara (oko 10 KM). Za posjetitelje koji na Novosadski sajam dođu kolektivno, u grupama od 15 i više osoba, cijena je 400 dinara (oko 7 KM). Đaci i studenti, takođe u organiziranim posjetama plaćaju 200 dinara (3,5 KM), koliko košta i ulaznica za penzionere i djecu od 7 do 12 godina.

Dva traktora i roto freza na poklon

U godini u kojoj Novosadski sajam obilježava 85 godina postojanja, za posjetitelje su u Poklon-igri pripremljena dva traktora i roto freza. Dugogodišnji darodavac, Agropanonka, pripremila je za posjetitelje traktor Belarus 622 i roto frezu Hisarlar. Povodom obilježavanja 100 godina proizvodnje John Deere traktora, zastupnik tog brenda u Srbiji, KITE DOO poklonit će traktor John Deere 5045.

Direktor prodaje u Agropanonci Aleksandar Švonja kaže da ove godine ulaze u treće desetljeće izlaganja na sajmu: "Ove godine ćemo pokloniti 22. traktor. Sretan dobitnik će osvojiti traktor od 62 KS vredan 19.000 eura. Poklonit ćemo i roto frezu. Izlagat ćemo na dva štanda na 1.900 m2. Traktori koje ćemo izložiti u rasponu su od 19.000 do 53.000 eura".

Svjetski poznati brendovi na sajmu

Na Poljoprivrednom sajmu bit će zastupljeni u cijelom svijetu poznati brendovi traktora i kombajna kao što su John Deere, Claas, New Holland, Case, Holmer, Kverneland, Fendt, Massey Ferguson, Tafe, Steyer, Solis, Armatrac, Versatile, Rostelmash, Kubota, Antonio Carraro, Ursus, Zetor, Belarus, Mahindra, Valtra, Amazone, Landini i drugi.

Najskuplji eksponat će biti Holmer T4-40, samohodna vadilica šećerne repe, koju će izložiti Almex. Cijena tog kombajna je oko 600.000 eura. Najskuplji među traktorima bit će gusjeničar John Deere 8345 RT. Svi posjetitelji će imati priliku da ga vide na štandu firme KITE DOO, a zainteresirani i da kupe za 300.000 eura.


Tagovi

Poljoprivredni sajam Novi Sad Novosadski sajam Mehanizacija Poklon igra Ulaznice  Aleksandar Švonja Đorđe Mišković Boris Nadlukač Holmer T4-40 Belarus 622 Hisarlar John Deere 5045


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Agrarni novinar 15 godina. Objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regiji. Nositelj više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."


Partner

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]