Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biljna organska proizvodnja
  • 10.10.2016. 08:00

Nova veb platforma za proizvođače

Proizvođači i njihove asocijacije mogu koristiti OK-Net Arable da bi pronašli praktična rešenja organske proizvodnje, a u isto vreme da diskutuju o tome kako se ta rešenja primenjuju na terenu, u određenim geografskim i klimatskim uslovima.

Foto: bigstockphoto.com/Esben Klin
  • 1.374
  • 67
  • 0

Nova veb platforma, nazvana OK-Net Arable plasirana je pre nekoliko dana. Cilj rada veb platforme je da popuni prazninu u razmeni informacija između farmera, poljoprivrednih proizvođača organske biljne hrane širom Evrope.

Platformom do praktičnih rešenja u proizvodnji

Kompleksnost organske proizvodnje zahteva da proizvođači imaju visok nivo znanja i veština. A razmena o tehnikama organske proizvodnje je i dalje ograničena. OK-Net Arable, veb platforma je kreirana da promoviše razmenu znanja između poljoprivrednika, savetodavaca i naučnika.

Proizvođači i njihove asocijacije mogu koristiti OK-Net Arable da bi pronašli praktična rešenja organske proizvodnje, a u isto vreme da diskutuju o tome kako se ta rešenja primenjuju na terenu, u određenim geografskim i klimatskim uslovima. Platforma omogućava i da korisnici daju povratne informacije o rešenjima, unaprede ih, i na kraju povećaju produktivnost i kvalitet u organskom uzgoju biljnih vrsta širom Evrope. Platforma je trenutno dostupna na 10 jezika, navodi TPorganics.eu.

Saveti, grupisani po najvažnijim temema

Rešenja su podeljena po najvažnijim temema u organskoj biljnoj proizvodnji: kvalitet zemljišta i đubrenje, upravljanje hranivima, štetočinama i kontroli bolesti, suzbijanju korova i rešenjima za specifične biljne vrste.

Mnogo više nego što je traženje saveta, ideja je da se poljoprivrednici aktivno uključe u ko-kreiranje projekta. Rad platforme je olakšalo 14 grupa inovativnih poljoprivrednika.

OK-Net Arable web platforma: http://farmknowledge.org/

OK-Net Arable project website: http://www.ok-net-arable.eu

Foto: bigstockphoto.com/Esben Klin


Tagovi

Organska proizvodnja Saveti Praktična rešenja Web platforma


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu