Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel GmbH
  • 03.09.2021. 16:00

Nova era Massey Fergusona - predstavljeno sedam inovacija

Potpuno novi, jednostavniji i pouzdaniji asortiman održivih mašina sada je stvarnost, čulo se na onlajn događaju "Born to Farm". Jedan od njihovih traktora je finalista i ovogodišnjeg Toty-a.

Foto: Massey Ferguson
  • 609
  • 102
  • 0

"Prilagođeni svakodnevnom radu poljoprivrednika kako bi doprineli proizvodnji održive i zdravstveno ispravne hrane za sve više rastuću populaciju“, tim rečima je Tjeri Lote (Thierry Lhotte), potpredsednik i upravni direktor Masseya Fergusona, za Evropu i Bliski Istok najavio na onlajn događaju "Born to Farm" sedam novih mašina i digitalnih usluga ovoga proizvođača. 

Reč je o novoj seriji traktora MF 6S i 7S, ali i o starijoj verziji 8S kojoj su sada dodali dva nova, jača modela. Takođe, podsetio je Lote, u junu su lansirani precizniji i udobniji teleskopski utovarivači MF TH

Novo u ponudi je i funkcija automatskog upravljanja MF E-Loader za utovarivače, telemetrija MF Connect i upravljački centar i kako su ih nazvali, paketi za preciznu i digitalnu poljoprivredu. 

Ovom prezentacijom Massey Ferguson ispunio je obećanje iz 2017. godine o sveobuhvatnoj "ofanzivi" cele linije proizvoda pokrenute planom MF Growing Together 5

"Potpuno novi, jednostavniji i pouzdaniji asortiman održivih mašina sada je stvarnost. Do kraja ove godine 90 odsto naše linije biće obnovljeno“, najavio je potpredsednik kompanije. 

Održivo, precizno i isplativo

“Naš globalni pristup novim pametnim mašinama i digitalnim uslugama koristi široku i raznoliku globalnu bazu kupaca, što nam je omogućilo da od prvog dana u svoje projekte uključimo sve njihove zahteve, naravno gledajući dugoročne trendove koji se pojavljuju u našoj industriji“, istakao je Frančesko Muro (Francesco Murro), direktor Massey Fergusona za Evropu i Bliski Istok.

Ful opremljena kabina za bolju efikasnost

MF New Era ne govori samo o mašinama i o tome kako oni mogu manje da utiču na zagađenje životne sredine, već i o onome što se dešava van mašina, odnosno o uslugama koje pomažu poljoprivrednicima da održivo razvijaju svoje poslovanje, povećavaju vreme neprekidnog rada i smanjuju ukupne troškove.

MF Connect je digitalna usluga kojom se prenose podaci o mašini, na primer potrošnji goriva preko sigurnosnog "oblaka" na računar ili mobilni telefon. Takođe, mogu se preneti i u kontrolni centar MF New Beauvais, gde tehnička služba proverava stanje traktora ili moguće potrebe za servisom.

"Usluga je dostupna na svim šestocilindričnim traktorima MF i kombajnu MF IDEAL sa petogodišnjom pretplatom, a dostupan je kao opcija za sve ostale kompatibilne traktore i kombajne“, istakli su stručnjaci kompanije.

Inovacija, kako je najavio Lote, je i funkcija automatskog upravljanja MF E-Loader koja pomaže u povećanju efikasnosti utovara, tačnosti, produktivnosti i bezbednosti. 

Jednostavnim upravljanjem preko ekrana osetljivog na dodir Datatronic 5, omogućava operaterima kontrolu nad funkcijama utovarivača, vaganje pojedinačnog tereta, automatizovanje rada hvataljke kao i postavljanje i spremanje automatskih sekvenci za različite cikluse utovara.

Poljoprivrednik mu, na primer, može zadati tačno određenu količinu koju želi da utovari. U slučaju da teret premaši kilažu oglasiće se upozorenje.

MF 7S kombinuje stabilnost i okretnost 

Ono što je takođe bitno je to da se podaci mogu prebaciti na USB kao CSV datoteka, tj. kao jednostavna proračunska tabela za praćenje svake pojedinačne aktivnosti koju utovarivač obavlja.

MF E-Loader dostupan je za nove MF 5S, MF 6S i MF 7S i od aprila 2022. za MF 8S traktore. 

Nova četiri modela serije MF 7S

"Novi traktori dizajnirani za profesionalne korisnike, standardno su opremljeni visokim karakteristikama i dolaze sa širokim izborom prenosa, udobnom kabinom i tehnologijom automatizacije i upravljanja prilagođenin za sve namene“, naglasili su inženjeri na onlajn događaju predstavljajući MF 7S traktore. 

Seriju čini četiri modela od 155, 165,180 i 190 konjskih snaga. Takođe, pružaju dodatnih 30 KS pomoću sistema upravljanja snagom motora (EPM), u zavisnosti od modela, a dostupni su u Essential, Efficient, Exclusive i Panoramic varijanti.

"Sa međuosovinskim razmakom točkova od 2.88 m i šestocilindričnim motorom od 6,6 litara, novi traktori savršeno premošćuju četvorocilindričnu seriju MF 6S i veću seriju MF 8S koju pokreću motori od 7,4 litara“, istakli su.

Massey Ferguson i dalje ispunjava najnovije, prilično zahtevne propise o emisijama stepena V zahvaljujući sistemu All-in-One koji kombinuje dizel-oksidacioni katalizator (DOC), selektivnu katalitičku redukciju (SCR) i katalizator čađi (SC) u jedinstvenu kompaktnu jedinicu koja se nalazi ispod kabine tako da ne narušava izgled traktora. 

Na svim modelima dostupan je Dyna-6 Super Eco 24 x 24 sa promenama stepna prenosa uz zadržavanje prenosa snage. Nakon 20 godina dokazanog rada u polju, postiže se najveća brzina od 40 km/h pri 1,500 obr./min, štedeći tako gorivo. 

Prilagođen svakodnevnom radu poljoprivrednika

Oni koji rade sa posebnim usevima pozdraviće opciju super spore brzine koja omogućava preciznu kontrolu brzina do 70 m/h pri 1,400 obr./min.

Zahvaljujući novom klimatizacionom uređaju, kabina je sada 4 C° hladnija nego pre i ima potpuno nove visokokvalitetne obloge sa hromiranim volanom i crnom pločom sa instrumentima za izvođenja Exclusive i Efficient. Sve kontrole su nadohvat ruke i praktično i logično poređane.

Paket karakteristika Efficient i Exclusive uključuju novu ručicu Multipad kao i naslon za ruke sa sveobuhvatnim upravljanjem koji je spojen na sedište.

Zahvaljujući međuosovinskom razmaku točkova od 2,88 m kao i snažnoj i isklesanoj šasiji, serija MF 7S kombinuje stabilnost i okretnost nudeći radijus okretanja od samo 4,93 m.

Neo-retro porodični stil MF 6S traktora

Osim 7S mašina na onlajn događaju predstavljena je još jedna, neo-retro serija MF 6S koja dolazi u pet kompaktnih i svestranih traktora od 135, 145, 155 i 165 i 180 konjskih snaga. Uz upravljanje snagom (EMP) mogu se postići dodatnih 15 do 20 KS tako da onaj najjači od 180 može imati čak 200 KS. 

Modeli nude iste kvalitetne performanse kao i serija MF 6700 S, koju zamenjuju pa kao i oni isporučuje snagu i obrtni momenat većeg šestocilindraša, ali uz sve prednosti manjeg traktora. Četvorocilindrični motor AGCO Power od 4,9 l ispunjava odredbe o emisijama stepena V zahvaljujući direktnoj tehnologiji "All-In-One“, a mogu se kupiti kao i kod prethodno najavljene serije u Essential, Efficient, Exclusive i Panoramic varijanti.

MF 6S dolazi u pet kompaktnih i svestranih traktora

Lako rukovanje i pouzdanost pružaju Dyna-VT ili Dyna-6 Super Eco menjači, u zavisnosti od modela koji postižu 40 km/h pri samo 1450 o/min (Dyna-VT) odnosno 1500 o/min (Dyna-6), smanjujući pritom potrošnju goriva. 

Izuzetno su snažni zbog svoje veličine, a sposobni su da podnesu teške terete sa bruto težinom vozila do 12.500 kg. Za optimalno prianjanje i zaštitu zemljišta, traktori od 165 i 180 KS imaju Michelin VF650 / 60R42 gume. 

"Sa svojom malom težinom, kompaktnim dimenzijama, radijusom okretanja 4,75 m, levom ručicom menjača Power Control i kočnicom za neutralni položaj MF 6S serija savršeni su partneri za utovarivač“, dodato je na predstavljanju. 

MF 8S seriji dodata dva modela

Nakon što je sa svojim MF 8S.265 osvojio titulu traktora godine za 2021., Massey Ferguson odlučio je seriju da pojača sa dva nova modela od 285 KS do 305 KS.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da je serija 8S dobro prihvaćena na terenu od strane poljoprivrednika. Sada se, sa ova dva, još snažnija traktora nadovezujemo na taj uspeh. Oba su visoko opremljena kao i njihovi prethodnici koji su osim Toty, dobili i prestižnu nagradu Red Dot: Product Design Award“, rekli su inženjeri kompanije najavljujući nove modele.

MF 8S serija u finalu Toty-ja

Oba modela opremljena su AGCO Power motorom od 7,4 litara. Traktor 305 maksimalnu snagu postiže pri 1.850 obr./min, opremljen je Dyna-VT menjačem, a prodaje se u Exclusive varijanti, dok njegov "mlađi brat" 8S. 285 dostupan u paketu Efficient ili Exclusive s Dyna-VT ili Dyna E-Power dual clutch ili Dyna-7 menjačem. 

Uz razmak od 24 cm između kabine i motora, jedinstveni "Protect-U" koncept pruža potpunu izolaciju kabine od buke, vrućine i vibracija.

Srce sistema je intuitivni Datatronic od 5,9 inča ekran na dodir, koji ne samo da upravlja funkcijama traktora, već omogućava potpunu kontrolu nad svim ISOBUS kompatibilnim uređajima.

Potpuna izolacija kabine od buke

Upravo jedan od ta dva nova modela finalista je traktora godine za 2022., a o čemu ćete detaljno moći čitati uskoro na portalu Agrokluba. 

"Poljoprivrednici su u središtu svega što radimo. Proizvode i usluge kreiramo na osnovu njihovih potreba naravno prateći trendove na tržištu“, zaključio je Muro, potpredsednik sektora za prodaju i marketing dodavši da često od kupaca čuju da žele traktore i usluge koji zadovoljavaju njihove individualne potrebe, blizak odnos sa prodavcem, direktan pristup robnoj marki i ono najvažnije inovativnu tehnologiju kako bi rad bio što lakši i isplativiji. 

Na onlajn događaju svoje iskustvo sa gledaocima podelili su poljoprivrednici iz Italije, Francuske i Engleske koji na svojim farmama koriste MF traktore. 


Foto prilog


Tagovi

Massey Ferguson Born to Farm MF 6S MF 7S MF 8S MF E-Loader MF Connect Thierry Lhotte


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u