Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rakija
  • 12.11.2020. 10:30

Nirvana - među 10 najboljih rakija na svetu

Nirvana je redestilovana rakija od kruške viljamovke. Stopostotna sirovina je domaća kruška sorte Williams, bez dodataka pojačivača mirisa i ukusa. Odležala je najmanje dve godine u prohromskim sudovima, kristalno providne boje, jačine alkohola 40,0% vol.

Foto: Facebook/Destilerija Zarić
  • 1.477
  • 35
  • 0

Rakija Nirvana destilerije Zarić osvojila je veliku zlatnu medalju na takmičenju "Concours Mondial de Bruxelles Spirits Selection" i nalazi se među 10 najboljih rakija. Priznanje je dodeljeno u konkurenciji 1.400 žestokih pića iz 84 zemlje sveta, koja su se u Briselu od 30 oktobra do 1. novembra borila za srebrnu, zlatnu i veliku zlatnu medalju.

Nirvana je redestilovana rakija od kruške viljamovke, sorte villiams, bez dodataka pojačivača mirisa i ukusa. Odležala je najmanje dve godine u prohromskim sudovima, kristalno providne boje, jačine alkohola 40,0% vol.

Kako ispeći kvalitetnu voćnu domaću rakiju

Kako se ističe na sajtu destilerije Zarić, ova rakije je neagresivna, već nežna i suptilna na mirisu i ukusu, zadovoljava sva vaša čula i "pravi je pojam za osećaj kada je konzumirate".

Na temeljima destilerije "Povlen"

Destilerija Zarić je nastala na tradiciji i u prostoru nekadašnje čuvene destilerije rakije "Povlen" u kosjerićkom kraju, čija je davna slava poslednje dve decenije bledela do dolaska porodice Zarić.

"Rešeni, pre svega, da na najbolji način iskoristimo potencijal ovog voćarskog kraja i tradiciju u spravljanju najkvalitetnije rakije, punom parom smo radili na modernizaciji i obnavljanju postojećih pogona za preradu i destilaciju voća, a samim tim povećali i potrebe za uzgojem voća u ovom kraju, kao i kapacitete proizvodnje", ističu iz ove destilerije uz napomenu da će se godišnje proizvoditi oko milion litara rakije od različitog voća sa našeg podneblja.


Tagovi

Najbolja rakija Destilerija Zarić Rakija Nirvana Takmičenje Velika zlatna medalja


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D