Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplave
  • 05.06.2019. 11:15

Nestao meštanin Selišta, koji je išao da obiđe poplavljene njive

U Selištu kod Trstenika, gde je zbog izlivanja Riljačke reke već tri dana pod vodom 80 kuća, sinoć je, kako RTS saznaje, nestao šezdesetogodišnji meštanin.

Foto: Zvezdana Gligorijević
  • 183
  • 8
  • 0

Šezdesetogodišnji V. C. je kako RTS nezvanično saznaje poslednji put viđen na traktoru kojim je krenuo da obiđe poplavljene njive van sela.

Kako do sada nije pronađen ni traktor koji je nestali muškarac sinoć vozio, sumnja se da je upao u neku od vrtača pa se pretraga usmerava i na njih. Pripadnici MUP-a i meštani pretražuju teren. Istovremeno čamcima se pretražuje i reka čiji je nivo od jutros znatno niži.

U opštini Knić 1.200 hektara pod vodom: U Pajsijeviću se aktivirala klizišta

Vandredna situacija i dalje na snazi 

Vanredna situacija je i dalje na snazi u oblastima koje su prethodnih dana bile pogođene poplavama. Proradila su klizišta, odsečeni su putevi, oštećeni mostovi. Danas je na snazi žuti meteo-alarm, a hidrolozi upozoravaju samo na porast manjih bujičnih vodotoka u centralnoj, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Goran Nikolić rekao je za RTS da je proteklih dana bilo 312 evakuisanih. Više nema zahteva za evakuaciju.

Najveće posledice pretrpelo je Kraljevo. Osim što je poplavljeno oko 450 kuća, seoskih domaćinstava, ekonomskih i privrednih objekata u ovim poplavama uništeno je 16 mostova. Više od 20 lokalnih puteva je još u prekidu. Iz domova je evakuisana 121 osoba. Vanredno je i delovima opštine Vrnjačka Banja.

Vanredna situacija u Lučanima, Arilju i Ivanjici

Mnogi i dalje ne mogu da se vrate u svoje poplavljene kuće

U Lučanima, Guči i okolnim selima šteta je velika, a mnogi i dalje ne mogu da se vrate u svoje poplavljene kuće. Reke se vraćaju u korita, radi se na raščišćavanju u čemu pomaže i vojska. Sa građevinskim mašinama pokušavaju da uspostave saobraćaj u gornjem delu Dragačeva. U opštini Lučani je poplavljeno 250 domaćinstava, a komisije za procenu štete su od juče na terenu.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će ljudi koji su pogođeni poplavama biti obeštećeni. Kaže da je zadovoljna koliko je urađeno s obzirom na to koliko je kiše palo i dodaje da će vlada od lokalnih samouprava tražiti procenu štete, pružiti im svu tehničku pomoć i obeštetiti građane iz tekuće i robne rezerve.


Izvori

RTS


Tagovi

Poplave Vanredna situacija Uprava za vatrogasno spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Goran Nikolić


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer