Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farm Machine 2022
  • 17.03.2022. 14:00

Nagradu Farm Machine 2022 odneo Claas sa serijom Trion kombajna

Ova nagrada je velika čast za sve oni koji su radili na Trion seriji, a to potvrđuje i naš razvojni cilj snažno usmeren na kupce srednje klase kombajna, izjavio je Jan-Hendrik Mor iz kompanije Claas.

Foto: Claas
  • 130
  • 43
  • 0

Proizvođač poljoprivredne mehanizacije Claas sa svojom Trion serijom kombajna dobitnik je prestižne nagrade Farm Machine 2022 u kategoriji Harvester-Beater.

Odlučio je tako međunarodni žiri koji čine agrarni novinari širom Evrope i Severne Amerike i koji kaže da je reč o najboljem konceptu trenutno dostupnom na tržištu.

"Ova nagrada je velika čast za sve oni koji su radili na Trion seriji, a to potvrđuje i naš razvojni cilj snažno usmeren na kupce srednje klase kombajna", izjavio je Jan-Hendrik Mor, koji je odgovoran za područje žetve žitarica u izvršnom odboru svetski poznate kompanije. 

Kako je naglasio, sa novom serijom Claas pokriva širok raspon opreme od nižih do visokih specifikacija, zavisno od modela.

"Kupci tako imaju izbor od tehnološki preciznog Lexiona do jednostavne mašine bez mnogo elektronike", naglasio je Mor.

Čak 20 modela u tri serije

Dakle, ova serija je prvi put predstavljena i lansirana u Evropi prošlog leta, a njen razvoj počeo je još 2012. godine istraživanjem tržišta i zahteva kupaca za Evropu, Severnu Ameriku i Afriku. Reč je o mašinama srednje veličine, i to 20 modela u tri serije - 500, 600 i 700 koji su prikladni za korišćenje na manjim gazdinstvima, ali i velikim farmama koje obrađuju između 250 i 1.000 hektara.

Modeli su širokog raspona snage od 258 do 435 KS, a gotovo svi dostupni su na standardnim gumama, ali i na Terra Trac gusenicama ili kao Montana verzija za uzdužno i bočno nivelisanje na uzbrdicama.

Claas predstavio novu Trion seriju kombajna - 20 modela pravljenih po želji kupaca

Svi oni mogu prema potrebi da se opreme različitim sistemima za automatizaciju i pomoć rukovaocima iz asortimana "Cemos automatic i dialog" koji ne samo da povećava performanse, već i optimizuje efikasnost i kvalitetu vršidbe uz smanjenje opterećenja rukovaoca.

Takođe, Trion može biti opremljen svim dodacima za pšenicu, uljanu repicu, kukuruz, soju ili pirinač i u jednom prohodu obavlja širinu od 12 metara ili isto toliko redova.


Tagovi

Farm Machine 2022 Claas Trion Kombajni Nagrada


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.