Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Massey Ferguson
  • 04.04.2022. 17:00

Nagrada Red Dot za seriju MF 5S - obavlja širok spektar zadataka

Modeli predstavljaju mešavinu kompaktnih dimenzija koje su potrebne farmerima na stočnim i farmama meštovite proizvodnje uz superiorne performanse i jednostavnu upotrebu za operacije obrade zemljišta.

Foto: Massey Ferguson
  • 300
  • 310
  • 1

Nagrada Red Dot koju je osvojila serija traktora MF 5S Massey Ferguson, svetskog brenda kompanije AGCO, potvrda je dugogodišnjeg uspeha i kvaliteta. Međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka iz celog sveta dao je ocenu prema kvalitetu dizajna i stepenu inovacije. Ovim je nastavljen niz nagrada koji prati traktor serije MF 8S koji je dobio veoma cenjeno priznanje i prošle, 2021. godine.

"Velika nam je čast da primimo nagradu Red Dot. Od svog predstavljanja, traktor serije MF 5S je brzo stekao izuzetnu reputaciju kao najbolji u klasi za mlečne i ostale farme", izjavio je Tjeri Lot, potpredsednik i izvršni direktor kompanije Massey Ferguson za Evropu i Bliski Istok dodajući da je serija napravljena da obavlja širok spektar zadataka uz lakoću i jednostavnost kako na farmi tako i u ratarskim poslovima.

Savršen traktor za farme

Nova serija MF 5S ima pet novih modela od 105 do 145 KS sa najnovijim AGCO Power motorom zapremine 4,4 litra, sa četiri cilindra koji ispunjava savremene propise za emisije izduvnih gasova u skladu sa standardom Stage V i jedinstvenu "All in One" SCR tehnologiju, dizajniranu za radni vek traktora.

Za sve njih je moguć izbor za specifikacije u klasi Exclusive, Efficient, Panoramic ili Essential, čime se nudi veliki opseg funkcija koje poboljšavaju performanse da bi se prilagodili svim vrstama farmi i primena. Modeli uključuju niz karakteristika koje povećavaju performanse i udobnost u raznim primenama. Ključni diferencijatori svake varijante uključuju hidrauličku snagu, upravljanje hidrauličnim ventilom, automatizaciju menjača, funkcije džojstika i vešanje kabine.

Ima veliki opseg funkcija

Odlikuje se izuzetno dobrom vidljivošću zahvaljujući dizajnu kabine koja je uska sa strmim prednjim delom. Karakteriše ih pouzdan i jednostavan rad, veća nosivost i radijus okretanja od četiri metra. Model predstavlja mešavinu kompaktnih dimenzija koje su potrebne farmerima na stočnim i farmama mešovite proizvodnje uz superiorne performanse i jednostavnu upotrebu za operacije obrade zemljišta.

Moguć izbor menjača

Svi traktori serije MF 5S dostupni su sa powershift menjačem Dyna-4 koji ima 16×16 brzina ili Dyna-6 24×24 brzine. Oba modela su opremljena funkcijom automatskog režima, odnosno "kočnicom u neutralnom položaju". Korisna funkcija kočenja u neutralnom stepenu prenosa odvaja prenos kada se kočnice primene. Creeper je opcija na svim modelima koji mogu dostići brzine do 70m/h ili 80 m/h s prilagođenom širinom guma.

Jednostavniji utovar

Takođe su i odlični utovarivači koji nude veliku okretnost, odličnu vidljivost, na samo četiri metra iznad uskog, strmog poklopca motora kao i efikasniju hidrauliku visokog protoka koja pruža do 110 l/min.

Radovi utovara sada su puno jednostavniji zahvaljujući novom džojstiku, odličnim kontrolama prenosa i kočenju u neutralni položaj. Kabine na svim modelima serije su opremljene visokim karakteristikama, a modeli Exclusive i Efficient dolaze sa novim naslonom za ruku koji u sebi ima džojstik.

Delotvorni u poljskim uslovima

Zahvaljujući robusnim trozglobnim nosačima koji mogu podići do 6.000 kg, što je više od prethodnih modela, garantuju visoku efikasnost u polju. Zahvaljujući kapacitetu povećanom sa 2.500 na 3.000 kg, prednji nosač omogućuje operateru bolju efikasnost koristeći veće i šire priključke. Mogu sigurno da nose veće terete i da upravljaju njima.

Dobra povezanost

Serija se može opcionalno u potpunosti povezati telemetrijom MF Connect. Nova funkcija Geofencing poboljšava logističko upravljanje i sigurnost, šalje upozorenja na mobilne telefone i uređaje.

Terminal Datatronic 5 Masseya Fergusona standardni je deo opreme na modelima Exclusive, a opcionalni na Efficent. Može pokretati funkcije precizne poljoprivrede MF tehnologije, uključujući automatsko navođenje MF Guide kao i MF kontrolu sekcije i najnoviju MF kontrolu stope koja od sada mogu kontrolisati do 96 sekcija.

ISOBUS kompatibilna jedinica za obaveštavanje operatera sa ekranom na dodir prati sve funkcije i upravlja svim ISOBUS kompatibilnim priključcima.

Za kreiranje podataka o polju, potrošnji goriva, izveštaj o radu kao i precizno praćenje svih unosa na svakom hektaru instaliran je softver MF TaskDock.

 


Tagovi

Red Dot Traktor MF 5S Massey Ferguson AGCO Power motor Nagrada Farme meštovite proizvodnje


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D