Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kamila Đurđica
  • 08.09.2019. 18:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Na Bjelovarskom sajmu goveda, svinje, ali i dvogrba kamila Đurđica!

Kamila Đurđica došla je iz Đurđevca, to je autohtona durđevačka, podravska kamila. Šalim se, naravno, rekao nam je upravnik Zoološkog vrta Damir Hodalić čija je kamila atrakcija ovogodišnjeg Bjelovarskog jesenjeg sajma.

Foto: Vedran Stapić
  • 179
  • 4
  • 0

Među brojnim životinjama koje se mogu videti na Bjelovarskom sajmu je i Đurđica iz Đurđevca - dvogrba kamila koja strpljivo i mirno posmatra sve znatiželjne, posebno oduševljenu decu.

"Đurđica dolazi iz Zoološkog vrta samoprozvane "Hrvatske Sahare". Funkcionišemo uz samu tvrđavu Stari Grad u Đurđevcu gde je smešten Zoo vrt s nekim egzotičnim životinjama i s nekim domaćim životinjama, koje su sve samo ne obične životinje", otkrio nam je upravnik Zoo vrta Damir Hodalić dodajući da su se ove godine odlučili u Gudovcu učestvovati s kamilom. 

Damir Hodalić i deva Đurđica
Kamila Đurđica i Damir Hodalić

Đurđica, naime, nije jedina kamila koju imaju. Tu su i Tomica, Romeo i Dino koji su ostali "kod kuće". Na naše pitanje otkud je Đurđica, upravnik je kroz šalu uzvratio: "Kamila Đurđica došla je iz Đurđevca, to je autohtona durđevačka, podravska kamila. Šalim se, naravno, ovo je dvogrba, azijska kamila, postoje i jednogrbe afričke, a one su sve stigle iz jedne poznate zemlje izvoznika kamila, iz Nemačke."

Posetioci sajma oduševljeni su kamilom. Najviše, svakako, deca. "Najmlađi se vole fotografisati s njima, malo i poigrati. Uglavnom, tako funkcioniše i kod nas u Đurđevcu", dodaje Damir Hodalić. 

Kamila Đurđica je relativno mlada. Stara je tri godine i odlučili su povesti nju na sajam jer je najmirnija i najbolje podnosi sajamsku gužvu. Ipak, dodaje upravnik, navikle su se na veliku količinu ljudi i kod kuće u Đurđevcu. U jednom danu zna kroz mali Zoo vrt proći 350 ljudi, otkrio nam je upravnik i pozvao sve u hrvatsku Saharu gde se mogu videti i ostale kamile, ali i druge egzotične te domaće životinje. 


Tagovi

Dvogrba kamila Đurđica Damir Hodalić Bjelovarski sajam


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)