Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poseta Vlasotincu
  • 03.02.2016. 09:00

Mlade treba motivisati da ostanu na selu

Sa poljoprivrednicima u Vlasotincu je razgovarala ministarka Snežana Bogosavljević Bošković.

  • 367
  • 18
  • 0

Sa poljoprivrednicima i predstavnicima lokalne samouprave u Vlasotincu je razgovarala ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da se uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne trajno reši vodosnabdevanje sela Stajkovac.

Obim proizvodnje uvećati konkretnim projektima

"Dogovorena je čvršća saradnja Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i lokalne samouprave u cilju poboljšanja kvaliteta poljoprivredne proizvodnje u pogledu količine, kvantiteta i kontinuiteta", istakla je ministarka o dodala: "Obim proizvodnje u voćarstvu, povrtarstvu i stočarstvu mora da se uveća konkretnim projektima, površine moraju da se povećaju i da se iskoriste prirodni potencijali: kvalitetno zemljište, dobra klima, tradicija i vredni poljoprivrednici koji dobro poznaju poljoprivrednu proizvodnju".

Treba motivirati mlade za ostanak na selu

Kao jedan od najznačajnijih zadataka, kako Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, tako i lokalne samouprave, je po rečima ministarke, motivisanje mladih ljudi da ostanu na selu koji bi, uz korišćenje evropskih i nacionalnih fondova mogli značajno da unaprede svoju proizvodnju, a time i sebi stvore bolje uslove za život.

U razgovoru sa poljoprivrednicima ministarka je podvukla da su za proizvodnju povrća i voća značajni i prerađivački kapaciteti i hladnjače koje bi značajno poboljšale kvalitet njihovih proizvoda koji bi mogli da budu konkuretni i prepoznatljivi kvalitetom i na taj način osvojili evropsko i tržište Ruske federacije.


Tagovi

Snežana Bogosavljević Bošković Poljoprivredna proizvodnja Voćarstvo Povrtarstvo Vlasotince Ostanak na selu