Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća u lovu
  • 18.01.2022. 10:30
  • Toplički okrug, Kuršumlija

Misleći da je divljač, upucao kolegu tokom lova u Kuršumliji

Nesreća se inače dogodila u nedelju po podne, kada je R. G. tokom lova na području oko Prolom banje, misleći da je divljač, hicem pogodio četrdesetogodišnjeg Zorana S.

Foto: Depositphotos/DmitryPoch
  • 337
  • 71
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju, uhapsili su R. G. (53) iz okoline Kuršumlije, zbog sumnje da je 16. januara, u toku lova, hicima iz puške pogodio četrdesetogodišnjeg muškarca, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u prostorijama Hitne službe Doma zdravlja u Kuršumliji.

Kako detalje saznaju Večernje novosti, nesreća se inače dogodila u nedelju po podne, kada je R. G. tokom lova na području oko Prolom banje, misleći da je divljač, hicem pogodio četrdesetogodišnjeg Zorana S.

"Pošto je bilo jako hladno Zoran se sklonio iza žbuna verovatno da se malo zagreje, dok je njegov drug R. G., misleći da je divljač, opalio metak. Kada je shvatio šta se dogodilo, R. G. je odmah pozvao hitnu pomoć i poneo druga na rukama do puta, odnosno u susret lekarima, ali, nažalost, Zoranu nije bilo spasa", priča nam prijatelj obojice lovaca koji izražava žaljenje zbog, kako tvrdi, nesrećnog slučaja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Nažalost, ovo nije usamljen slučaj. Nesreće tokom lova desile su se i u Hrvatskoji u Bosni i Hercegovini. U Rogatici je stradao lovac, kojeg je nehotično upucao kolega. Skoro u isto vreme stigla je i vest o drami koja se odvijala u lovištu nedaleko od Žepča, gde je vepar napao lovca. 

Nedavno u Karlovcu u Hrvatskoj ranjen je 18-godišnji lovac. Metak kojim je povređen ispalio je njegov 25-godišnji kolega kada je pucao na divljač te je zrno prošlo kroz životinju i lakše povredilo mladića. 


Tagovi

Lov Divljač Nesreća Metak Nesreće u lovu


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...