Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ToTy 2022
  • 12.09.2021. 12:00

Massey Ferguson ide po novu titulu traktora godine, u trci su dva modela

MF 8S.305 i MF 5S.145 finalisti su ovogodišnjeg takmičenja ToTy. Pokreće ih AGCO Power motor, a oba dolaze u varijanti Exclusive sa Datatronic 5 ekranom na dodir.

Foto: Austro Diesel
  • 102
  • 6
  • 0

Nakon što je sa svojim MF 8S.265 osvojio titulu traktora godine za 2021., Massey Ferguson odlučio je da iskuša sreću na ovogodišnjem takmičenju u kategoriji ratarskih traktora sa istom serijom, ali drugim modelom - MF 8S.305 Dyna-VT Exclusive, dok je za kategoriju voćarsko-vinogradarskih, brdskih i ostalih specijalizovanih traktora izabran MF 5S.145 Dyna-VT Exclusive.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da je serija 8S dobro prihvaćena na terenu od strane poljoprivrednika. Sada se s ovim snažnijim traktorom samo nadovezujemo na taj uspeh“, kazao je Tjeri Lote, potpredsednik i direktor Massey Ferguson-a na nedavnom onlajn događaju "Born to Farm" na kojem je između ostalog predstavljen i Toty finalista. 

Favorit od 305 konjskih snaga

Model MF 8S.305 opremljen je AGCO Power motorom od 7,4 litara. Maksimalnu snagu od 305 konjskih snaga postiže pri 1.850 obr/min čime se štedi gorivo, smanjuje nivo buke do 5,5 dBA i smanjuje sveukupno trošenje traktora. Najveći obrtni momenat 1280 Nm na 1.000 do 1.500 obr/min što mu omogućuje zadržavanje inercije u najtežim uslovima. 

Najmoćniji traktor iz ove serije opremljen je Dyna-VT menjačem koji povećava efikasnost i omogućava operaterima korišćenje ručice Multipad ili nožne papučice za promenu brzine prema napred, dok automatski prilagođavaju optimalnu brzinu motora zavisno od opterećenja i brzine. Osim što to omogućuje produktivniji rad, smanjuje i potrošnju goriva. 

Verzija Super Eco menjača Dyna-VT daje visoku efikasnost, dopuštajući traktoru da postigne najveću brzinu od 40 km/h pri samo 1.450 obr/min.

Massey-ev favorit prodaje se u Exclusive varijanti koja uključuje ekran na dodir Datatronic 5 i MF vDisplay, aktivno vešanje kabine, automatsko vazdušno vešanje, višenamenske naslone za ruke i Multipad kontrole, četiri električna prekidača i 16 LED radnih svetala. 

Massey-ev favorit prodaje se u Exclusive varijanti

Uz razmak od 24 cm između kabine i motora, jedinstveni "Protect-U" koncept pruža potpunu izolaciju kabine od buke, vrućine i vibracija. Sa nivoom buke od samo 68 dB među najtišima je na tržištu, a sa unutrašnjim volumenom od 3,4 m2 takođe je među najprostranijim.

Srce sistema, kao što je već spomenuto, intuitivni je Datatronic od 5,9 inča ekran na dodir. Ovaj individualni ekran kontroliše sve funkcije traktora i upravlja svim MF tehnologijama kao što su MF Guide, MF kontrola odeljaka i kontrola količine kao i MF Task Doc za prikupljanje i prenos podataka.

Za dodatnu fleksibilnost rada, operateri mogu izabrati korišćenje karakteristika precizne poljoprivrede putem opcionalnog terminala Fieldstar 5 ili ekrana Datatronic 5.

5S dostupan i sa ugrađenim utovarivačem

O seriji 5S već smo pisali, ali nije na odmet podsetiti šta odlikuje finalistu u kategoriji voćarsko-vinogradarskih, brdskih i ostalih specijalizovanih - MF 5S.145 Dyna-6 Exclusive.

Traktor odlikuje četvorocilindrični motor AGCO Power od 4,4 l, ispunjava odredbe o emisijama stepena V zahvaljujući direktnoj tehnologiji "All-In-One" MF-a, dizajniranoj za ceo životni vek traktora što doprinosi smanjenju troškova održavanja. Maksimalnu snagu od 145 KS postiže pri 2.260 obr/min, a najveći obrtni momenat od 550 Nm pri 1.500 obr/min. 

Model Exclusive sadrži punu opremu opcija poput hidraulike od 110 litara/min, do osam elektronskih klipnih razvodnih ventila, hidrauličkog džojstika, Multipad kontrole, prenosa AutoDrive, automatskog klimatizacinog uređaja, vešanja kabine, Superluxe sedišta sa vazdušnim vešanjem i terminala sa ekranom na dodir Datatronic 5.

Višenamenski traktor 5S.145 pokreće četvorocilindrični motor AGCO Power

ISOBUS prati sve funkcije traktora i upravlja svim ISOBUS kompatibilnim priključcima. Svim elementima paketa MF tehnologije/pametne poljoprivrede upravlja Datatronic 5. To uključuje automatsko navođenje MF Guide kao i MF kontrolu sekcije i MF kontrolu nanošenja koja od sada mogu da kontrolišu do 36 sekcija i pet proizvoda.

Traktori ove serije pa tako i ovaj, odlični su utovarivači koji pružaju najbolju okretnost u industriji, odličnu vidljivost preko uskog, strmog poklopca motora i efikasnu hidrauliku visokog protoka. Radovi utovara sada su puno jednostavniji zahvaljujući kontrolama prenosa kao i kočenju u neutralni položaj kao i džojstiku. Opcije krova Visio takođe pružaju jasan pogled na priključak u celom rasponu dizanja.

Što se tiče zadnje kuke, ona je trozglobna i ponovo je dizajnirana za podnošenje većih tereta, a njen kapacitet podizanja povećan je na 5.700 kg što je sedam odsto više od prethodnika. Najnovija prednja kuka, koja je razvijena za montiranje sa novom osovinom, integrisanog je dizajna što doprinosi održavanju najboljeg radijusa okretanja u industriji od četiri metra. Kapacitet je povećan sa 2.500 kg na 3.000 kg zbog čega rukovalac poboljšava efikasnost obavljajući dva posla istovremeno većim i širim priključcima.

MF 5S.145 dolazi u Exclusive paketu

"Svestrana serija MF 5S kombinuje visoku efikasnost, udobnost i okretnost sa najboljom vidljivošću u klasi i posebnim karakteristikama koje ih čine ultimativnim traktorima utovarivačima", rekao je prilikom predstavljanja modela marketing menadžer za Evropu i Bliski istok Frančesko Muro dodajući da su ove mašine višenamenske, mogu se koristiti u stočarstvu, ratarstvu kao i na mešovitim poljoprivrednim gazdinstvima.


Tagovi

Toty Massey Ferguson MF 8S.305 Dyna-VT Exclusive MF 5S.145 Dyna-VT Exclusive AGCO Power motor Datatronic 5 Traktor godine


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu