Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 14.10.2020. 12:00

LEMKEN slavi 240 godina - inovacije i održivost ostaju glavni ciljevi kompanije

Zalažemo se za efikasnu, održivu poljoprivredu i zajedno sa našim prodajnim partnerima omogućavamo pouzdane, sigurne i efikasne radne procese poljoprivrednicima iz celog sveta, rekla je Nikol Lemken

Foto: LEMKEN
  • 772
  • 37
  • 0

Sada davne 1780. godine Vilhelmus Lemken osnovao je malu kovačnicu u Ksantenu na Donjoj Rajni, postavljajući tako temelje uspešne kompanije. Danas je LEMKEN jedan od vodećih proizvođača profesionalne poljoprivredne mehanizacije sa više od 1.600 zaposlenih i 29 prodajnih filijala širom sveta. Ove godine porodična kompanija obeležava 240. godišnjicu uz brojna dešavanja namenjena radnicima, prodajnim partnerima i kupcima.

Sve je počelo kada je Vilhelmus kovao plugove, kultivatore i drljače za lokalne poljoprivrednike u blizini Ksantena na Donjoj Rajni pre 240 godina, a ti rani proizvodi do danas su ostali deo asortimana. Zatim, 1969. godine Viktor Lemken preuzeo je upravljanje porodičnom firmom i njegov razvoj vodio je ka inovacijama koje su definisale ovu industriju.

Od Smaragda do Rubina...

"Kao rezultat toga, sada smo proizvođač plugova sa najviše iskustva na svim glavnim poljoprivrednim tržištima širom sveta. Takođe, tehnologija obrade strništa prešla je dug put od čuvenog modela Smaragd od pre 80 godina do današnjeg vodećeg modela, Rubin 10. Istovremeno, inovativna tehnologija pluga obezbedila je svoj proboj na mesto lidera na tržištu i postavila reper za celokupnu industriju", ističu iz ove kompanije.

vs
Kompaktna tanjirača Rubin

Uz sve veći fokus ka izvozu i otvaranje istočnih tržišta devedesetih godina XX veka pa nadalje, nastavili su da beleže snažan rast. Asortiman je proširen na sejalice i kombinovane sejalice, a broj zaposlenih od tada neprestano raste.

Nikol Lemken sada je sedma generacija vlasnika ovog porodičnog preduzeća i nastavlja da se fokusira na profesionalnu poljoprivrednu proizvodnju koju odlikuju inovativnost i visok kvalitet:

"Zalažemo se za efikasnu, održivu poljoprivredu i zajedno sa našim prodajnim partnerima pružamo pouzdane, sigurne i efikasne radne procese za poljoprivrednike iz celog sveta u širokom spektru primena i za veoma raznovrsne pristupe u ratarskoj proizvodnji. Naši kupci se uvek mogu 100% pouzdati u izuzetnu tehnologiju i sveobuhvatnu uslugu. Da bismo ispunili ovo obećanje, usko sarađujemo sa specijalizovanim prodavcima i našim visokokvalifikovanim servisnim timom".

Video nadzor i selektivna primena proizvoda za negu useva

Podsetimo, svoj asortiman fokusiraju na obradi zemljišta, setvi i nezi useva. Kompanija je početkom ove godine preusmerila fokus na tehnologiju kontrolisanu video nadzorom i selektivnu primenu proizvoda za negu useva.

csx
Pogled na fabriku iz vazduha

"LEMKEN uživa izuzetnu reputaciju daleko i izvan domaćeg, nemačkog tržišta. Cilj nam je da uspešno uvedemo ovu porodičnu kompaniju u sledeću generaciju nudeći inovacije koje će optimalno koristiti našim kupcima", rekao je izvršni direktor Anthoni van der Lej.

Odgovorna upotreba resursa igra ključnu ulogu na proizvodnim pogonima kompanije više od 15 godina i ističu da je njhova fabrika u Alpenu ugljen-neutralna u svojoj potrošnji električne energije.

Naglašavaju da cene dugogodišnje iskustvo i profesionalni razvoj zaposlenih, zato žele da se snažno usredsrede na svoje radnike dok slave ovu godišnjicu. Povodom toga na web stranici 240lemken.com pokrenuli su specijal o istorijatu kompanije, a kupce pozivaju da podele svoja iskustva.


Tagovi

LEMKEN 240 godina Istorija komapnije Obrada zemljišta Inovativna tehnologija Poljoprivredna mehanizacija Plug


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com