Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 08.01.2021. 12:00

LEMKEN dobio sertifikat za iQblue connect

Ovo fleksibilno rešenje za naknadnu ugradnju omogućava automatizaciju postojećih uređaja za obradu zemljišta. Poljoprivrednicima je potreban samo jedan iQblue za povezivanje, koji se može koristiti sa više priključaka.

Foto: Lemken
  • 185
  • 18
  • 0

Nezavisna Fondacija za elektroniku poljoprivredne industrije (AEF) nedavno je sertifikovala LEMKEN-ov pametan komplet za naknadnu ugradnju iQblue connect. Kompanija je tako postala prvi proizvođač kojoj je dodeljeno takvo priznanje za kontrolu priključnih mašina. Inovacija kojom praktično priključak kontroliše neke funkcije traktora, predstavljena je 2019., a iste godine je na najvećem sajmu poljoprivredne mehanizacije Agritechnici osvojila srebrnu medalju.

"Ovo fleksibilno rešenje za naknadnu ugradnju omogućava automatizaciju postojećih uređaja za obradu zemljišta. Poljoprivrednicima je potreban samo jedan iQblue za povezivanje, koji se može koristiti sa više priključaka“, kažu iz kompanije.

Inače, u kombinaciji sa sistemom Upravljanje traktorskim priključcima (TIM), uređaj omogućava automatizovanje brojnih funkcija mehaničkih uređaja i istovremeno integrisanje u digitalnu dokumentaciju.

"Modul je spojen na traktor preko ISOBUS interfejsa. Takođe sadrži GPS i mobilnu vezu za prenos podataka, na primer, sa sistemom upravljanja poljoprivrednim gazdinstvom. Sistem se automatski prilagođava uređaju na koji je povezan u bilo kom trenutku i zbog toga značajno smanjuje opterećenje korisnika“, pojašnjavaju.

Traktor mora imati TIM funkcionalnost s AEF sertifikatom

S prvom dostupnom verzijom aplikacije, plug je opremljen senzorom za određivanje trenutne radne širine, na osnovu čijih podataka iz položaja GPS-a iQblue connect izračunava ciljnu radnu širinu i prenosi podatke na TIM kako bi hidraulička upravljačka jedinica na traktoru omogućila automatsko upravljanje cilindrom radne širine pluga.

"To obezbeđuje da plug uvek pravi preciznu i ravnu brazdu“, naglašavaju inženjeri i dodaju da takav način u isto vreme omogućava i rukovaocima da oru prema ciljanoj brazdi što povećava efikasnost prilikom oranja klinastih polja.

LEMKEN nudi lakšu automatizaciju s novim iQblue povezivanjem

Što se tiče vučenih priključaka podsećaju da radnu dubinu može detektovati senzor.

"U ovom slučaju iQblue prima ciljanu radnu dubinu iz karte koju omogućuje agrorouter, upoređuje stvarne i ciljne podatke i nakon toga šalje naredbu traktoru za podešavanje radne dubine“, objašnjavaju iz kompanije.

Važan preduslov za njegovu upotrebu, kako dodaju za kraj, to je da traktor ima TIM funkcionalnost s AEF sertifikatom. iQblue connect kompatibilan je sa uređajima drugih proizvođača i biće dostupan od oktobra ove godine.

Za više dodatnih informacija obratite se kompaniji LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN IQblue connect Certifikat AEF


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com