Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ToTy 2022
  • 19.09.2021. 12:00

Landini 5-120 Dynamic - osmišljen za potrebe svake farme

Pokreće ga četvorocilindrični, 3,6-litarski motor FPT F36. Maksimalnu snagu od 114 konjskih snaga postiže na 2.200 obrtaja u minuti, kažu za ovog finalistu takmičenja za traktor godine.

Foto: Landini.it
  • 168
  • 41
  • 0

U trci za prestižnu titulu Traktora godine 2022., u kategoriji svestranih traktora pogodnih za farme mešovite proizvodnje bori se i italijanski proizvođač Landini. 

Ovog puta su svoju "strast za inovacijama", inače prepoznatljiv slogan tog brenda, prikazali kroz model Landini 5-120 Dynamic

"Osmišljen i proizveden kako bi zadovoljio potrebe svake farme, s posebnim naglaskom na ljudski faktor i stil, dobitna je kombinacija koja ga je dovela do toga da bude nominovan za ovu prestižnu titulu“, ovim je rečima direktor marketinga Argo Tractors, Antonio Salvatera opisao njihovu ovogodišnju "nadu u usponu". 

Visok stepen opremljenosti

Najjači u seriji 5, Landini 5-120 Dynamic dugačak je 4,4 i širok 1,9 metara s maksimalnom radnom težinom od 7.000 kg.

Pokreće ga četvorocilindrični, 3,6-litarski motor FPT F36. Maksimalnu snagu od 114 konjskih snaga postiže na 2.200 obrtaja u minuti, dok obrtni moment od 460 Nm ostvaruje na 1.400 obr/min. Rezervoar goriva je kapaciteta 135 litara. 

Motor FPT F36 sadrži Common Rail elektronsko ubrizgavanje i koristi brojne tehnologije naknadne obrade kako bi zadovoljili standarde emisije stepena V. Opcija prenosa uključuje Speed Four 12 AV + 12 RM sa mehaničkim menjačem za vožnju unazad te T-Tronic 48 AV + 16 RM s high-medium-low hidrauličkim funkcijama. Sa hidrauličkim pogonom za vožnju unazad može biti opremljen i Park Lockom, mehaničkim uređajem za zaključavanje menjača koji omogućava sigurno parkiranje traktora čak i na strmim padinama.

Za sve kategorije gazdinstava

Takođe, traktor dolazi sa takozvanim prekidačem za pamćenje koji može da zapamti idealne brzine motora i koristi ih prilikom budućih poslova.

Dobar pogled iz kabine u svim smerovima

Hidraulička pumpa ima 81 l/min protoka, a dostupno je šest hidrauličnih zavojnih ventila, uključujući tri mehanička, jedan elektronski i dva ventila na sredini koji su dostupni kao opcija za prednju spojnicu i prednji utovarivač koji se mogu kombinovati.

"Performanse i udobnost osiguravaju Landini osovine, koje garantuju pouzdanost u svim radnim uslovima i stabilnost tokom transporta. Nova opcija osovine vešanja pruža optimalnu udobnost i sigurnost u svakoj situaciji“, ističu inženjeri kompanije. 

Poljoprivrednici se mogu odlučiti za krutu konfiguraciju kabine ili onu sa mehaničkim vešanjem u dve tačke. Dizajn kabine sa četiri stuba pruža vidljivost od 360 stepeni. Takođe, ovaj Toty finalista ima prozirni gornji otvor tzv. panoramski prozor za poboljšanje vidljivosti prednjeg utovarivača, teleskopski podesivi upravljač i do 10 LED radnih svetala i ekran osetljiv na dodir.

Upravljač je podesiv i teleskopski, kontrole su ergonomske i intuitivne. Unutrašnjost je u stilu automobila, sa klima uređajem koji u svakom trenutku obezbeđuje idealno radno okruženje. Uključeni su i DAB radio i Bluetooth s integrisanim mikrofonom.

Dizajn kabine sa četiri stuba pruža vidljivost od 360 stepeni

Satelitsko navođenje, kojim upravlja prikladan ekran osetljiv na dodir, omogućuje precizno upravljanje upravljačem, dok konfiguracija i kontrola mašine mogu da imaju koristi od ISOBUS sistema.

U Serie 5, pa tako i u ovaj model, integrisani su prednji utovarivači Landini L20 koji povećavaju svestranost i operativnost. 


Tagovi

Toty Traktor godine 2022. Landini 5-120 Dynamic Motor Snaga Serija 5


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner