Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vožnja traktora
  • 19.02.2020. 07:30

Kupili simulatore vožnje traktora kako bi studenti naučili da voze

Poboljšanje sigurnosti na našim farmama je od najveće važnosti, a istovremeno i obuka radnika na traktorima i mašinama, kaže irski ministar poljoprivrede. Fakultet u Severnoj Irskoj planira sličnu edukaciju i za učenike starosti od 12 godina.

Foto: Facebook/Discover CAFRE (ilustracija
  • 74
  • 3
  • 0

Fakultet za poljoprivredu, hranu i ruralne delatnosti (CAFRE) u Severnoj Irskoj investirao je u simulatore traktora vrednosti od 100.000 funti (oko 900.000 kuna). Reč je o tehnologiji pomoću koje mladi uče da voze s ciljem poboljšanja sigurnosti na ulicama kao i razvijanja veština budućih vozača.

Simulatori uključuju tri vrste softvera kako bi studenti mogli da iskuse vožnju viljuškar, traktora ili kombajna, piše agriland. Simulacija uključuje nekoliko kurseva na kojima korisnik mora preći prepreke, pomažući im da nauče kako se vozila kreću i da razmotre gde su opasnosti i kako pravilno rukovati mašinama. Simulatori se sastoje od tri LED ekrana spreda i jednog sa zadnje strane kako bi pružili stvaran doživljaj vožnje.

Studenti primaju izveštaj o svojim tehnikama vožnje, a kada se dva simulatora koriste u tandemu, mogu uvežbati mnoge složene mašinske operacije koje se izvode na farmama, u stvarnim okolnostima. Ovaj fakultet planira sličnu edukaciju i za učenike starosti od 12 godina.

Zadovoljan i ministar poljoprivrede

Irski ministar poljoprivrede, životne sredine i ruralnog razvoja Edvin Puts posetio je školu te zajedno s članovima Partnerstva za poljoprivrednu sigurnost posmatrao kako polaznici CAFRE-a rešavaju različite situacije prilikom vožnje te razgovarao s njima. Od zadovoljnih studenata je čuo mnoge pozitivne komentare na ovakvu vrstu korištenja tehnologije.

"Ovo je odlično ulaganje i prvo takvo za fakultet u Severnoj Irskoj. Poboljšanje sigurnosti na našim farmama je od naveće važnosti, a istovremeno i obuka radnika na traktorima i mašinamaNeverovatno je koliko su ovi simulatori vožnje realni i siguran sam da će i već iskusni vozači moći da testiraju svoje postojeće veštine i nauče nove tehnike", rekao je Puts. 

"Studenti koje sam upoznao pokazali su visok nivo sposobnosti manevrisanja kroz različite situacije i ne sumnjam da će ova visokotehnološka oprema uveliko poboljšati odličnu obuku koju već nudi CAFRE.", zaključio je ministar.


Tagovi

Simulatori Simulatori vožnje traktora Severna Irska CAFRE Sigurnost vožnje Edukacija


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.