Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodi iz BiH
  • 09.02.2022. 13:30

Krajiška i Hercegovačka kuća uskoro u Beogradu - od domaće hrane do kozmetike

Predstavnici Hercegovačke kuće već su registrovali poslovnicu u Beogradu, čime su ispunili osnovne uslove za otvaranje prodajnog objekta, dok su predstavnici Krajiške kuće započeli proceduru.

Foto: Facebook/Krajiška kuća
  • 105
  • 24
  • 0

Otvaranje Krajiške i Hercegovačke kuće u Beogradu, izvoz tradicionalnih domaćih proizvoda, organskih proizvoda, kao i plasman proizvoda sa zaštićenom geografskom oznakom iz BiH u Srbiju, bile su teme sastanka predstavnika ovih privrednih subjekata, s predstavnicima nadležnih ministarstava Republike Srpske, Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Privredne komore RS i špediterskih kompanija.

Krajiška i Hercegovačka kuća su prodavnice domaćih proizvoda; prerađevina biljne i animalne proizvodnje sa područja Krajine i Hercegovine, a na njihovim policama mogu se naći različite vrste vina, sireva, rakija, sokova, meda, zatim pršute, pa i kozmetike na prirodnoj bazi.

Osnovni problem, kako je istaknuto na sastavku održanom u prostorijama Komore u Banjoj Luci, su uslovi plasmana u Srbiju pojedinih proizvoda malih proizvođača, koji, zbog ograničene količine i tehnološko tehničkih mogućnosti, još nemaju sve potrebne sertifikate za izvoz.

Sastanak u Privrednoj komori RS (Foto: Komora RS)

U cilju rešavanja ovog problema, dogovoreno je da se formira jedno pravno lice koje će objediniti sve male poljoprivredne proizvođače, kao i njihove kooperante, kako bi ispunili sve uslove za dobijanje potrebne izvozne dokumentacije.

Na ovaj način, bila bi pružena podrška malim poljoprivrednim proizvođačima za povećanje proizvodnje i distribuciju proizvoda.

U međuvremenu, predstavnici Hercegovačke kuće već su registrovali poslovnicu u Beogradu, čime su ispunili osnovne uslove za otvaranje prodajnog objekta u tom gradu, dok su predstavnici Krajiške kuće započeli proceduru, što garantuje da će u prestonici Srbije uskoro biti otvorena ova dva privredna društva.


Tagovi

Krajiška kuća Hercegovačka kuća Domaći proizvodi


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.