Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kineska ulaganja
  • 11.05.2015. 16:00

Kinezi žele poljoprivredne kombinate u Srbiji

Kineski investitori žele ulagati u poljoprivredu u Srbiji, a zanima ih privatizacija poljoprivrednih kombinata, zakup državnog poljoprivrednog zemljišta te grinfild investicije.

  • 91
  • 3
  • 0

Kineska Hen Čang Grupa izrazila je interesovanje za privatizaciju poljoprivrednih kombinata u Srbiji, a pre svega za Poljoprivrednu korporaciju Beograd (PKB), potvrdila je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković, koja se s danas, 11. maja 2015. godine, sastala sa delegacijom Kineske razvojne banke i predstavnicima Hen Čang Grupe.

Interes i za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Nakon održanog sastanka, ministarka je izjavila kako su kineski investitori zainteresovani konkretno za PIK Bečej i PIK Zemun, a interesovanje su pokazali i za uzimanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup te za grinfild investicije, što ministarka smatra dobrim, jer poljoprivrednom sektoru Srbije trebaju velike investicije kako bi bio što konkurentniji na međunarodnom tržištu.

Predstavnik Kineske razvojne banke u Srbiji, Vang Jašeng, rekao je novinarima da je ta finansijska institucija veoma zainteresovana za ulaganje u poljoprivredno zemljište i infrastrukturu u Srbiji, i dodao će ta banka obezbediti sredstva za srednje i velike projekte u cilju uspostavljanja bolje saradnje dve zemlje i ostvarivanje zajedničkih interesa. Dodao je i da će kineskim investitorima ukazati na prednosti ulaganja u Srbiju.

Agrobiznis veliki potencijal

Predsednik Hen Čang Grupe, Vei Jušan, istakao je da je ta kompanija veoma zainteresovana za ulaganja u poljoprivrednu i organsku proizvodnju u Srbiji i da smatraju da naša zemlja ima velike potencijale u agrobiznisu.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Kineska razvojna banka Snežana Bogosavljević Bošković Privatizacija poljoprivrednih kombinata PKB Hen Čang Grupa Državno poljoprivredno zemljište Grinfild investicije Zakup PIK Bečej PIK Zemun Vang Jašeng Investitori Agrobiznis Vei Jušan Org

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!