Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SIP Slovenija
  • 11.03.2023. 09:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Sremska Mitrovica

Kako su se SIP mašine pokazale kod korisnika i koji su noviteti ove kompanije?

Kompanija SIP Slovenija će na Novosadskom sajmu ove godine izložiti i neka nova rešenja.

Foto: Verica Matić
  • 830
  • 142
  • 0

SIP Slovenija ima širok spektar mašina kao što su kosilice, okretači, sakupljači, rasturači stajnjaka i kod njih je uvek bila težnja da dođu do "većih" traktorista, pa kada se otvorila prilika za saradnju sa kompanijom KITE d.o.o, odmah je iskorišćena. SIP priključne mašine uz John Deere traktore donose odličan rezultat, što je i bilo prezentovano u kompaniji KITE d.o.o u Sremskoj Mitrovici.

Poljoprivrednik iz Kukujevaca Milan Kosjer kaže da je prvi John Deer traktor kupio pre 13-14 godina i to 6620. Od tada, kaže, redovan je korisnik ovog brenda firme KITE d.o.o.

Mašine SIP Slovenija postale su deo prodajnog programa kompanije KITE d.o.o

"Mašina je odlična, sve poslove radim sa njom. I posle toliko godina, kada vidite taj traktor, izgleda kao nov, ali ga i čuvamo", kaže ovaj poljoprivrednik iz Kukujevaca.

Prvi traktor kojeg je Kosjer pazario od kompanije KITE d.o.o je bio John Deere 6620

"Ovakve prezentacije dosta znače, jer je sve drugačije kada se uživo vidi, nego na slici, kao i sve ostalo. Trebalo bi ovakvi događaji da se održavaju češće, bar dva puta godišnje, na proleće i na jesen. Dosta dobro se slažemo sa ljudima iz KITE d.o.o i informacije kojima raspolažemo su dosta dobre, što o cenama, što o klasama traktora", kaže Kosjer.

Kada su priključne mašine u pitanju, kompanija SIP Slovenija proizvodi najveću kosu na svetu, od 15 metara. Kako kaže direktorka prodaje za Sloveniju i Balkan Ivanka Belej, kada je kosa od 15 metara, onda je potreban i okretač od 15 metara i veliki sakupljač.

Koji noviteti će biti na Novosadskom sajmu?

SIP ima novi program, a to su "Pick-up" sakupljači - kombinacija patentirane fleksibilne jedinice za sakupljanje, akceleratorskog rotora i transportne trake. Omogućava sakupljanje kvalitetne krme i sprečava gubitke osetljivih listića, kao i unos zemlje i kamenja.

"Prošle godine na Novosadskom sajmu smo imali izložene frontalne od tri i od 3,5 metara, a ove godine izlažemo sakupljač od devet metara", kaže Belej i dodaje da na sve mašine nude garanciju od tri godine, kao i da su prethodne godine na sajmu bile jako tražene "Balerine" od tri metra.

Kaže da je na srpskom tržištu bila dosta tražena vučena kosa, sa frontalnim i bočnim kašenjem, sa gumenim valjcima i sa prstima. Dodaje i da novi model mašine STAR 860 iz ROBUS linije izlazi u aprilu i da će se možda i ta mašina moći videti na sajmu u Novom Sadu.

Robusne, ali jednostavne SIP mašine: Prilagođene svim vrstama terena

"SIP mašine mi se jako sviđaju, imam ih dosta, dva rasipača za đubrivo, jednu kosilicu i prevrtač za seno. Jako sam zadovoljan sa njima i sa servisom, jer volim da kupujem origanalne rezervne delove, a ovde sve stiže na vreme", kaže poljoprivrednik iz Novog Orahova Laslo Dudaš koji se bavi mlečnim govedarstvom i koji ima farmu od 230 mlečnih krava.

Dudaš je zadovoljan i sa mašinama i sa servisom

"Došao sam ovde da vidim koje su promene na rasipačima za stajnjak, zato što trenutno imam gornju vuču, a želim da vidim da li postoji mogućnost za donju vuču. Koristim ove mašine da bi mi olakšale i posao oko rasturanja đubriva", rekao je Dudaš i dodao da su ovakve edukacije od velikog značaja jer dobija puno informacija koje mu pomažu da što pre uradi svoj posao.


Tagovi

SIP Slovenija KITE d.o.o Milan Kosjer Ivana Belej Pick up sakupljači Nova rešenja Nove mašine Poljoprivredna mehanizacija


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

KITE d.o.o

Međunarodni put 162a, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +38121400525, e-mail: info@kitedoo.rs web: http://www.kitedoo.rs