Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Policijski čas
  • 09.04.2020. 11:00

Kako do dozvole za kretanje tokom policijskog časa? Evo informacija

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva, radnim danima od 17:00-05:00 časova (ovog vikenda policijski čas trajaće od petka od 17h, do ponedeljka do pet ujutru), svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja.

Foto: PrintScr
  • 26.862
  • 1.343
  • 2

Ponavljamo, zbog mera predostrožnosti sa ciljem suzbijanja korona virusa, a sa podsećanjem da poljoprivreda ne sme da stane, Ministarstvo poljoprivrede na svom sajtu omogućilo je elektronsko prijavljivanje za dozvolu kretanja za vreme policijskog časa. 

Stočari i pčelari

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva, radnim danima od 17:00-05:00 časova (ovog vikenda policijski čas trajaće od petka od 17h, do ponedeljka do pet ujutru), svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju, poručuje resorno ministarstvo.

Stočari i pčelari - prijavu možete obaviti putem ovog linka

Zbog mogućeg preopterećenja mreže, budite strpljivi i pokušajte više puta da osvežite stranicu. Na elektronskoj prijavi, unesite Vaše ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte, broj poljoprivrednog gazdinstva i HID broj. Zatim, u produžetku obaderite okrug kojem pripadate i opštinu prebivališta. 

Važno je da tačno navedete svoju adresu, broj telefona i meil adresu. U nastavku unesite datum obavljanja planiranog posla i odaberite koji posao je u pitanju: poslovi u stočarstvu, muža domaćih životinja ili radovi u pčelinjaku.

Ukoliko se objekat gde obavljate željene poslove u stočarstvu nalazi u drugoj opštini ili pak u istoj, ispunite odaberite opštinu kojoj teritorija na kojoj se objekat nalazi pripada, a onda upišite ime katastarske opštine i njen matični broj. Spisak katastarskih opština možete pogledati u prilogu.

Voćari, povrtari i ratari

Što se tiče zahteva za voćare i povrtare, isti ne mora da bude popunjen na ime i prezime nosioca registrovanog poljoprivredog gazdinstva. U ovom zahtevu, kao i u prethodnom ispunite svoje lične podatke, broj gazdinstva i označite da li se nosilac ili niste istog. Označite okrug, opštinu i adresu prebivališta, kontakt tekefon i e-mail adresu, a zatim označite željeni period i satnicu izvršenja radova.

Voćari, povrtari i ratari: Prijavu možete obaviti putem ovog linka

Označite koju agrotehničku meru želite da obavite; zaštita od mraza, primena sredstava za zaštitu bilja ili setva/priprema zemljišta.

Ukoliko obrađujete jedan usev, označite i odaberite vrstu useva; voćnjak, vinograd, ratarski usev ili plastenička proizvodnja. Odaberite opštinu proizvodnje i upišite broj katastarske parcele. Važno je da označite da li imate više ili manje od pet pomoćnih radnika.

U dodatnim napomenama opišite razlog zbog kog morate da obavite želenu agrotehničku meru. Kliknite na poslednja tri kvadrata, ako za vas ne važi mera samoizolacije, odnosno ukoliko niste stariji od 70 godine i ukoliko pristajete na obradu podataka o ličnosti. 

Odgovor u roku od 48 sati

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17:00 do 05:00 časova, odnosno vikendom -  od subote u 13:00 časova do ponedeljka u 05:00 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke. Potvrdan odgovor dobićete na vašu meil adresu, koju ste naveli u zahtevu.

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i potvrdu, čiji obrazac možete preuzeti ispod teksta.

Ako nema odgovora na zahtev o dozvoli kretanja, znači da je niste ni dobili?

Podsećamo, u izjavi za Agroklub, Ministarstvo poljoprivrede napomenulo je da ukoliko poljoprivredniku u roku od 48 sati ne stigne potvrda za dozvolu kretanja, to znači da dozvolu nije ni dobio. 


Dokumenti


Tagovi

Elektronsko prijavljivanje Potvrda kretanja Zabrana kretanja Dozvola za stočare Dozvola za voćare Dozvola za ratare Prijava za dozvolu kretanja


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...