Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ukradena mehanizacija
  • 20.04.2022. 13:30

Kadirovci ukrali vrednu John Deere i Väderstad mehanizaciju - pronađena je

Ukradeno je tri nova kombajna, traktor i pet sejalica vrednosti 1,5 milion evra. Otkriveni su u hiljadu kilometara udaljenom čečenskom selu.

Foto: Facebook/Агротек (ilustarcija)
  • 5.173
  • 604
  • 0

S izložbenog mesta Agrotek-Investa, službenog zastupnika John Deere i Väderstad poljoprivredne mehanizacije u ukrajinskom gradu Melitopolju ukradeno je tri nova JD kombajna s760, traktor i pet Väderstad Tempo sejalica kao i 20 tona brendiranog maziva u vrednosti 1,5 miliona evra. Ova se krađa povezuje sa Kadirovcima, čečenskom vojskom koja je pod vođstvom Ramzana Kadirova, piše zn.ua

Oštećena kompanija uspela je da otkrije gde je ukradena oprema i to zahvaljujući sistemima koji su na njoj instalirani. Stručnjaci su otkrili da se mehanizacija trenutno nalazi u Čečeniji, u selu Zakan-Yurt u blizini Groznog, a koje je od Melitoplja udaljeno više od hiljadu kilometara. 

Sudeći prema adresi, nalazi se na farmi specijalizovanoj za uzgoj žitarica. U Väderstadu su upozorili kako će biti otkriveno u čijem je posedu njihova mehanizacija te da će biti predmetom kriminalističke istrage. 

Ovo je mesto inače rodno selo čečenskog političara Muslima Hučijeva i njegova brata Tamerlana Hučijeva koji je na čelu tog okruga. Kako pišu ukrajinski mediji, Tamerlan Hučijev je poznat po tome što je bio 11 godina izvršni direktor Zaklade Akhmat Kadirov iz čijeg se fonda u tom selu grade mnogi društveni objekti. Kako navode, ta fondacija tokom invazije Rusije na Ukrajinu dostavlja "humanitarnu pomoć" stanovnicima okupiranog područja oko Melitoplja u Zaporoškoj oblasti.


Tagovi

Krađa mehanizacije John Deere Väderstad Ukrajina Kadirovci Instalirani sistem


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB