Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kite d.o.o
  • 13.06.2022. 17:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Čenej, Novi Sad

John Deere u Čeneju - Otvoreni novi objekti kompanije KITE

Osnovna delatnost kompanije je prodaja i servis poljoprivredne mehanizacije, u aktivnosti je i prodaja semena, mineralnih đubriva, sredstava za zaštitu bilja, kao i otkup merkantile, što sve spada u sektor agronomije.

Foto: Verica Matić
  • 1.147
  • 787
  • 0

Predstavništvo KITE d.o.o u Novom Sadu je nedavno svoje poslovanje prebacilo u novoizgrađen objekat u Čeneju. Novoizgrađen prostor ispunjava sve principe savremenog poslovanja. U zgradi se nalazi celokupna uprava firme, teritorijalna komercijalna i servisna služba sa kompletnom dijagnostikom i opremom za rad.

Na površini od jednog hektara se nalaze upravna zgrada sa svim pratećim objektima, kancelarijski i izložbeni prostor, servisna radionica, edukativni centar, magacin zatvorenog tipa za skladištenje rezervnih delova i opreme, a obezbeđen je i prostor za skladište mašina na otvorenom u okviru kojeg se nalazi i bescarinska zona.

Upravna zgrada sa svim pratećim objektima je izgrađena na 1.700 metara kvadratnih

Izvršni direktor KITE Zrt Levente Sabo, na otvaranju je citirao Ištvana Saboa, koji je osnivač KITE-a Zrt, gde je rekao da je misija kompanije da se znanje o najmodernijim i najnovijim tehnologijama uvede u agrar, i tako razvija i podržava proizvodnja koja je ekološki ispravna i rentabilna.

"Ovu misiju mi već 50-ak godina ostvarujemo u Mađarskoj i svojevremeno smo sa istom idejom i istim namerama doši ovde u Srbiju. Drugi razlog zašto se KITE pojavio u Srbiji je, što su nas ljudi koji tu žive, uključujući i preduzetništva, dočekali vrlo srdačno i dokazali da nije reč samo o prihvatanju i pristanku da dođemo ovamo, nego nas podržavaju i u sadašnjim nastojanjima, a isto tako i u ostvarivanju budućih ciljeva", rekao je Sabo.

Govorili su Sabo, Kiš i Mišković

Generalni direktor kompanije Imre Kiš je napomenuo da je kompanija osnovana 2016. godine, a operativni rad je započeo godinu dana kasnije.

"Te 2017. godine smo dobili ekskluzivno pravo na uvoz John Deere mašinerije, a u portfoliju smo pored toga, dodali neke svetski poznate marke kao što su JCB, Kuhn, Joskin i druge", kaže Kiš.

"Mislim da je jako bitno da imamo moderne centrale i moderna radna mesta, jer bez toga ne možemo nastaviti dalji razvoj. Trenutno imamo 85 zaposlenih, od kojih će 62 raditi ovde na Čeneju."

Izvršni direktor Đorđe Mišković je rekao da je dolazak KITE-a u region veoma uzdrmao tržište po pitanju, kako konkurencije, tako i prepoznavanja nečeg novog i moćnog od strane kupaca.

"Kite je doneo i kapital i tehnologiju, kao i velike ambicije za širenje biznisa i približavanje kupcima što je bliže moguće."

Na sajmu su prodali sve izložbene mašine

Mišković je dodao da je u novonastalim okolnostima problem isporuke svim dobavljačima bio problem.

"Na Novosadskom sajmu smo prodali sve eksponate i sve poručene mašine do kraja godine, a sada primamo sve dopune za isporuke od januara sledeće godine", naglasio je Mišković.

"Ja sam poznavao firmu od ranije, i dve godine pre potpisivanja ugovora smo sarađivali. KITE je uhodan sistem, sa jasno definisanim procedurama i meni kao studentu ekonomije iz Srbije, iz Amerike, nije bilo teško da se uklopim, uz 20 godina iskustva kao vlasnik sopstvene firme. Drago mi je da vlasnici i menadžment KITE-a drže svoju reč, a i ja sa svoje strane takođe pokušavam da isto to postignem", dodaje izvršni direktor.

Iz KITE Zrt iz Mađarske kažu da duboko veruju da su sopstvena stečena znanja i poznate tehnologije koje su testirane u Mađarskoj primenljive i u Srbiji preko sestrinske firme.

Jelen - simbol John Deera

Osnovna delatnost kompanije je prodaja i servis poljoprivredne mehanizacije, prodaja motornih ulja i maziva, snabdevanje originalnim rezervnim delovima. Osim segmenta obuhvaćenih delatnošću u sektoru poljoprivrednih mašina, u aktivnosti kompanije je i prodaja semena, mineralnih đubriva, sredstava za zaštitu bilja, kao i otkup merkantile, što sve spada u sektor agronomije.


Foto prilog


Tagovi

KITE d.o.o Čenej Levente Sabo Imre Kiš Ištvan Sabo Đorđe Mišković John Deere Mehanizacija


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

KITE d.o.o

Međunarodni put 162a, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +38121400525, e-mail: info@kitedoo.rs web: http://www.kitedoo.rs

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u