Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 08.07.2015. 11:30

Intenzivnije kontrole hladnjača

Iz Ministarstva poljoprivrede obaveštavaju da se provode intenzivnije kontrole hladnjača koje primaju bobičavo voće na celoj teritoriji Republike Srbije.

Foto: depositphotos.com
  • 145
  • 5
  • 0

Poljoprivredni inspektori intenzivirali su kontrole hladnjača koje primaju bobičavo voće (uglavnom maline). Kontrole se prema planiranoj dinamici odvijaju na celoj teritoriji Republike Srbije, a posebni timovi su angažovani u opštinama u kojima se najviše gaje maline - Arilje, Ivanjica, Požega, Bajina bašta.

Proveravaju se uslovi prijema, higijena u hladnjačama, postupak sa voćem koje se zaprima, a pre svega funkcionalnost uspostavljenih sistema bezbednosti u hladnjačama. Posebno se insistira na sledljivosti.

Obavljeno preko 300 kontrola

Od početka godine obavljeno je preko 300 kontrola. Izdato je 12 Rešenja o privremenoj zabrani rada hladnjača i 55 naređujućih Rešenja o otklanjanju nepravilnosti. Podneto je 17 prijava za privredni prestup i 2 zahteva sudiji za prekršaje.

Prošlog vikenda, na teritoriji Opština Arilje, Ivanjica i Požega bile su angažovane 4 ekipe poljoprivrednih inspektora. Vršena je supervizija rada inspektora na terenu. Takođe, održani su sastanci sa hladnjačarima Arilja (Drenovac doo, Galenika-fitofarmacija ad, Nomil promet doo, Frigo junior doo, Frukom fud doo, Jugo trejd doo), Udruženjem proizvođača "Opšta zemljoradnička zadruga Agro eko voće" iz Arilja (Udruženje čini 11 osnivača i preko 150 članova), sa predsednikom opštine Arilje kao i proizvođačima maline u malinjacima.

Jedina tema svih sastanaka bila je bezbednost hrane i aktivnosti koje to omogućuju sa posebnim akcentom na mikrobiološkoj ispravnosti vode koja se koristi u hladnjačama.

Foto: depositphotos.com; baloncici


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Kontrole hladnjača Poljoprivredni inspektori Ministarstvo poljoprivrede Higijene u hladnjačama Bezbednost hrane Ispravnost vode

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.