Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kalimero IMT
  • 12.08.2022. 12:00

IMT-om 558 krenuo i stigao na more: Laganih 25 kilometara na sat

Ljubitelj traktora, posebno jednog modela, odvažio se na poduhvat i usput dokumentovao put dug 280 kilometara. Otkrio je sve, dužinu puta, potrošnju goriva, uslove, poteškoće...

Foto: Depositphotos/wujekspeed/prtcs/YouTube
  • 510
  • 94
  • 0

Jedan hrvatski ljubitelj traktora koji se na svom YouTube kanalu potpisuje kao Kalimero IMT rešio je da testira model 558 na putu do mora. Držao se brzine od 25 kilometara na sat, nekih 2.000 okretaja i za skoro 13 sati ispunio misiju - stigao je na more!

Ukratko, ovaj entuzijasta, zaljubljenik posebno u pomenuti model, odvažio se na put dug 280 kilometara. Tačnije, prešao je i usput pomno snimao relaciju kojom se kretao: Stružec (Opština Popovača) - Sisak - Petrinja - Glina - Vojnić - Slunj - Plitvice - Korenica - Udbina - Gračac - Maslenica - Posedarje - Novigrad (dalmatinski).

"Eto ga, stigli smo na plažu, namočili noge i on i ja. Sve četiri su mu u moru, plima je pa smo iskoristili", zadovoljno je ispričao na cilju otkrivajući da mu je potrošnja goriva bila oko 19 l/100 km odnosno potrošio je između 50 i 60 litara nafte

Kako su gume teže podnele asfalt, dobro im je došlo osveženje. Nakon povratka kući, što će, obećava, takođe dokumentovati, sigurno je da će izdržljiva mašina dobiti nove. Povratak bi trebalo da podnese i hladnjak iz kojeg je procurio antifriz. 

"Hladnjak turski koji ne valja od prvog dana, sad je jednostavno procurio, ali izdržaće put nazad. Mislim da ću morati par boca vode poneti za dolivanje ako zatreba. A trebaće verovatno", otkrio je najveću nedaću na putu. 

"Kiler" iza sebe ima 270 sati, a počeo je puštati već sa 30, pojasnio je u videu.

"Ali 558 je neuništiva mašina i vratiću se nazad kući s njom", naglasio je Kalimero IMT koji je objavio i poseban video o tehničkim detaljima. Sad čekamo sledeći. Dolazak s mora. 

 


Tagovi

Kalimero IMT Traktorom na more Tehnički detalji Hladnjak IMT 558


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!