Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mart 2018
  • 02.04.2018. 16:00

IMT i prolećni radovi najpopularnije teme u martu

Tokom marta najviše su čitani saveti, koji mogu da pospeše proizvodnju. Najčitaniji tekst je ipak onaj o IMT-u. Podsetite se top pet tekstova.

Foto: Pixabay / kaboompics
  • 150
  • 6
  • 0

Zima se odužila, a samim tim je odložila prolećne radove. Meteorolozi najavljuju stabilizaciju vremena, a naši čitaoci su se vredno pripremali za dane koji dolaze. Tokom marta najviše su čitani saveti, koji mogu da pospeše proizvodnju. Najčitaniji tekst je ipak onaj o IMT-u, sa 8.207 pregleda. Rasplet ove priče desio se danas.

Podsetimo se top pet tekstova iz proteklog meseca:

Početna cena za IMT oko 66 miliona dinara 

Prodaja Industrije mašina i traktora (IMT) iz Beograda, koja se nalazi u stečaju, oglašena je 1. marta. Prodaje se kao pravno lice po početnoj ceni od oko 66 miliona dinara. Javno nadmetanje održano je danas, 2. aprila a za učešće u tom postupku bio je obavezan depozit od 26,4 milion dinara. Ponuđeni su građevinski objekti, oprema i pravo na žig, ali ne i zemljište koje je koristio IMT. 

Rezidbom malinjaka do boljeg i kvalitetnijeg roda

Rezidba malinjaka je agrotehnička mera koja se sprovodi da bi se zasad podmladio, odnosno da bi se odstranili bolesni i izumrli izdanci, te da bi se rodnim ostavilo dovoljno prostora i hraniva da ostvare očekivan prinos. Diplomirani inženjer poljoprivrede Dalibor Cvetanović iz Poljoprivredne stručne službe Leskovac dao je savete kako da to uradite.

Šta se seje i sadi u aprilu?

Ukoliko niste posejali, odnosno zasadili, voće i povrće u martu, nije kasno ni da to uradite u aprilu. U ovom tekstu otkrili smo vam koje sve poljoprivredne kulture možete zasaditi u ovom mesecu, ali i kako da ulepšate prostor cvećem.

Sedam parova biljaka koje ne bi trebalo da sadite zajedno

Ako se pitate zašto je berba povrća loša, uprkos dobrom semenu, sadnji, navodnjavanju i đubrenju, možda bi trebalo da razmislite da li ste na pravi način posejali različito povrće i začine. Naime, biljke, kao i ljudi, međusobno gaje uzajamnu simpatiju, ali i antipatiju. Možda baš u tome leži razlog katastrofalnog efekta - vaše biljke nemaju dobrosusedske odnose. 

Komentari
Ovaj tekst izazvao je različite komentare na našoj FB stranici

Orezivanje jabuke: Nov način za bolji kvalitet ploda

Voćar iz Italije, tačnije iz Južnog Tirola, Peter Mata (Mathà) unapredio je način orezivanja jabuka, koje su donele bolji kvalitet plodova, jer smatra da tradicionalan način šteti biljci. Koliko je uspešan, svedoči i to što su mu mnoge kolege došle u posetu, kako bi se uverile u odlične rezultate i način na koji radi. Takođe, on sam obilazi druge regione i prenosi svoja iskustva.  Tako su priliku da vide njegovu demonstraciju imali i oni koji su se okupili u Nemačkoj na seminaru. 


Tagovi

Mart 2018 Najčitaniji tekstovi IMT Orezivanje Slaganje biljaka Sadnja u aprilu


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.