Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenske neprilike
  • 20.05.2021. 10:00

Grad pogodio Šumadiju - najveće štete na voću i pšenici

Iz Štaba za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac kažu da će naknadno izaći na teren kako bi se utvrdilo koliku je štetu grad pričinio poljoprivredi.

Foto: Bigstock/Photozi
  • 353
  • 57
  • 0

Skoro pola sata sitan grad padao je u selu Dragolj na padinama planine Rudnik. Obelele su oranice i voćnjaci, prenosi RTS.

Najviše štete, prema rečima predsednika Mesne zajednice pomenutog sela Nikole Jaćimovića, pretrpeli su zasadi maline i šljive, ali i polja pod pšenicom u dolini Kačera. Iz Štaba za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac kažu da će naknadno izaći na teren kako bi se utvrdilo koliku je štetu grad pričinio poljoprivredi.

Tokom popodneva, nevreme praćeno vetrom, sugradicom i gradom zahvatilo je i topolski kraj. U više sela opštine Topola, grad je naneo štete na zasadima mladog voća.

Protivgradna zaštita u radarskim centrima na Bukulji i Bešnjaji dejstvovala je od 15.20 do 18 časova.

Nastavak padavina

Kako najavljuje Republički hidrometeorološki zavod, danas se očekuje nestabilno i svežije, sa češćom pojavom pljuskova praćenih grmljavinom i obilnijim padavinama (oko 20 mm za 12 sati, lokalno i više).

U Vojvodini, zapadnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na širem području Beograda mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Na visokim planinama povremeno slab sneg.


Tagovi

Grad Vremenske neprilike Tuča Nikola Jaćimović Dragolj Topola Radarski centar Bukulja Štete od grada


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...