Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja traktora
  • 09.06.2021. 18:00

Goldoni preuzela kompanija koja proizvodi građevinske mašine - stižu traktori sa više KS?

Dobro poznati specijalizovani traktori mogli bi da postanu veći, snage do 200 KS, najavljuju iz belgijske firme Keestrack koja je preuzela italijansku marku Goldoni.

Foto: Ivan Stupnišek DANH
  • 402
  • 12
  • 0

Gotovo 100 godina stara italijanska marka traktora Goldoni najavljuje promenu u proizvodnji nakon što je firma Keestrack kupila njihovu fabriku. Tako novi belgijski vlasnik neće više da proizvodi samo građevinske mašine po čemu su inače poznati već najavljuje promene u portfelju poljoprivredne mehanizacije proizvedene u Italiji, piše OEM.

Trenutna proizvodnja firme Goldoni fokusirana je na motokultivatore, specijalne i voćarske traktore od kojih je najveći Q110 sa motorom od 102 KS. Ipak, Keestrack ima značajno iskustvo u izradi mašina većih snaga i kako najavljuje, namerava da ga koristi za širenje tržišta poljoprivrednih mašina.

"Nakon decenije rasta, srećni smo što nastavljamo svoj razvoj šireći svoje poslovanje na poljoprivredni segment", kaže Kes Hogendorn, predsednik Keestrack grupacije. Dodaje i da im je cilj da održe taj istorijski brend u životu te da zapošljavanjem podrže lokalnu privredu.

"Vidimo brojne sinergije između te dve marke", napominje rekavši da su to proizvodni sistemi, dobavljači i distributivna mreža koji će doprineti uspehu.

Uskoro do 200 KS?

Treba napomenuti da je tema o proširenju asortimana poljoprivredne mehanizacije sa snažnijim i većim traktorima još uvek u fazi projektovanja. Trenutni portfelj proizvoda odgovara zahtevima kupaca, ali poručuju da gledaju u budućnost u kojoj planiraju da predstave traktore K serije, piše farmer.pl.

"Trgovačka mreža Goldonija zajedno sa našom biće ključ za ponovno jačanje proizvodnje dobro poznatih narandžastih traktora", kaže Roberto Lopes, izvršni direktor Keestracka u Italiji.

U intervjuu za Trekker, Peter Hogendorn, član uprave Keestracka potvrdio je da će proizvoditi traktore do 200 KS.

Inače, ova firma je osnovana 1988. godine i ima preko 800 zaposlenih širom sveta. Proizvodni pogoni su joj smešteni u Češkoj, Italiji, Indij i Kini, a mreža od 75 distributera predstavlja kompaniju u 70 zemalja.


Tagovi

Goldoni Keestrack Traktori Mehanizacija


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao