Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita životne sredine
  • 01.03.2018. 10:00

Ekologija: Saniranje "crnih tačaka"

Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine i Ministarstvo zaštite životne sredine zajedno će raditi na saniranju "crnih tačaka" u ovoj oblasti na severu naše zemlje.

  • 95
  • 2
  • 0

Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine i Ministarstvo zaštite životne sredine zajedno će raditi na saniranju "crnih tačaka" u ovoj oblasti na severu naše zemlje. Posebna pažnja biće posvećena sanaciji deponije u Novom Sadu, regionalnih deponija i deponija u opštinama, kao i problemima upravljanja otpadnim vodama.

Ovo su na sastanku u Novom Sadu dogovorili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

"U svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini detektovaćemo ekološke probleme, a zajednički će se finansirati nedostajuća projektna dokumentacija za one projekte koji treba da otklone ekološke crne tačke", rekao je Igor Mirović.

Mirović: Udaramo na kriminal u ovoj oblasti

Dodao je da će se zajednički raditi na velikim projektima, koji se finansiraju iz državnih, pokrajinskih i lokalnih budžeta i međunarodnih fondova, kao što je sanacije Velikog bačkog kanala, i drugih projekata. Radiće se i na zakonskom okviru, kao i efikasnijem postupanju nadležnih organa.

"Koordinisaćemo i napore kada je reč o inspekcijskom nadzoru u ovoj oblasti, a poslednjih dana i nedelja u ozbiljnoj meri udaramo na veliki kriminal u ovoj oblasti, na one koje su se drznuli, da čineći teška krivična dela, zagađuju životnu sredinu i uništavaju zdravlje nas i naše dece", istakao je Mirović.

Zaštita vrednosti 

Rečeno je i da će efikasnije sarađivati i zavodi za zaštitu prirode. Cilj je da i državni i pokrajinski zavod, postupajući efikasnije, štite vrednosti u ovoj oblasti, koje imaju državni, pokrajinski karakter, ali i evropski karakter.

"Pitanje zaštite životne sredine jedno je od najvažnijih pitanja u Srbiji i AP Vojvodini. Ministarstvo će učiniti sve da pomogne realizaciju svih ekoloških projekata u Vojvodini, istovremeno sarađujući sa svim institucijama, lokalnim samoupravama, naročito sa Zavodom za zaštitu prirode Vojvodine, Vodama Vojvodine i Vojvodinašumama", rekao je ministar Trivan.

Foto: Pokrajinska vlada


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Igor Mirović Goran Trivan Deponije Otpadne vode Veliki bački kanal Zavod za zaštitu prirode


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.