Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpećko jezero
  • 06.01.2021. 14:00

Dogovorena hitna intervencija i čišćenje Potpećkog jezera od plutajućeg smeća

Na sastanku dogovorena je hitna intervencija i čišćenje Potpećkog jezera, a akciju će sprovesti JVP "Srbijavode" i EPS. Pored čamaca i mehanizacije, potrebno je obezbediti i više stotina kamiona za transport otpada koji će se odvoziti na deponiju "Duboko" u Užicu.

Foto: Depositphotos/jrp_studio (ilustracija)
  • 89
  • 27
  • 0

Nakon što je u srpskim medijima odjeknula vest o plutajućem smeću na Potpećkom jezeru kod Priboja koji su prethodnih dana naneli buični potoci preko pritoka reke Lim, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović ukazala na hitnost rešavanja problema i dodala da velika količina smeća koje završi u rekama ozbiljno ugrožava životnu sredinu.

"Znamo da ovaj problem datira od ranije, da imamo i mnogo divljih deponija u blizini reke i da je u cilju dugoročnijeg rešavanja problema plutajućeg otpada na Limu i Drini potrebna saradnja sa nadležnim ministarstvima iz susednih država, kojima smo već uputili poziv. U ovom trenutku je najvažnije da se ukloni komunalni otpad koji se taloži u Potpećkom jezeru", rekla je Vujovićeva i pozvala sve jedinice lokalne samouprave iz ovog dela Srbije da se maksimalno uključe u akciju čišćenja.

Saradnja sa BiH

Na sastanku dogovorena je hitna intervencija i čišćenje Potpećkog jezera, a akciju će sprovesti JVP "Srbijavode" i EPS. Pored čamaca i mehanizacije, potrebno je obezbediti i više stotina kamiona za transport otpada koji će se odvoziti na deponiju "Duboko" u Užicu. Na sastanku je najavljeno i da će JP "Elektroprivreda Srbije" u saradnji sa preduzećem iz Bosne i Hercegovine hitno započeti uklanjanje otpada na brani u Višegradu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su i državni sekretari Ministarstva zaštite životne sredine Jelena Tanasković i Aleksandar Dujanović.


Tagovi

Čišćenje Plutajuće smeće Potpećko jezero Zaštita životne sredine Irena Vujović


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u