Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nafta
  • 11.10.2022. 13:30

Dogovorena gradnja naftovoda prema Mađarskoj - i dalje evro dizel najskuplji kod nas?

Sklopljen je dogovor sa Orbanom o gradnji naftovoda prema mađarskom mestu Alđo u dužini do 128 kilometara, kako bi Srbija dobila još jedna pravac snabdevanja i mogućnost da bira ono što je za nju povoljnije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Depositphotos/minervastock
  • 167
  • 47
  • 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban dogovorili su se o izgradnji naftovoda prema Mađarskoj koji će Srbiji omogućiti snabdevanje jeftinijom uralskom sirovom naftom, povezivanjem s naftovodom Družba, naveo je portparol Vlade u Budimpešti Zoltan Kovač o čemu je obavestio i na svom tviter profilu, piše RTS.

Predsednik Vučić je izjavio u subotu, tokom obraćanja javnosti, da će Srbija, u skladu s dogovorom koji je napravljen s Orbanom, graditi naftovod prema mađarskom mestu Alđo u dužini do 128 kilometara, kako bi Srbija dobila još jedna pravac snabdevanja i mogućnost da bira ono što je za nju povoljnije.

"Nemamo naftovod ka Mađarskoj, što bi nam mnogo značilo, niti ka jugu, ka Crnoj Gori i Grčkoj, jer nije bilo problema", rekao je Vučić i najavio da će sa partnerima iz "Otvorenog Balkana" biti razmotrena i izgradnja naftovoda kroz Severnu Makedoniju do albanske luke Drač.

U Srbiji i dalje najskuplja nafta

Inače, benzin, dizel i druge vrste goriva poskupeće od ponoći (11. 10.) u Severnoj Makedoniji u proseku za četiri evrocenta ili 2,43 odsto po litru. Tako će, kako prenose Večernje novosti, evro dizel koštati 100,5 denara (1,63 evra) po litru. Toliko je sada i u Hrvatskoj.

Sve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći su skuplje malo više - šest do osam evrocenti, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija. Cene eurodizela i lož ulja više su po osam centi i iznose 1,56 evra, odnosno 1,76 evra, prenosi Tanjug.

Prema poslednjem obaveštenju, cena evro dizela kod nas košta 216 dinara za litar ili 1,8 evra.


Tagovi

Naftovod Cena nafte Viktor Orban Aleksandar Vučić Zoltan Kovač


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u