Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Softver AGRIVI
  • 09.12.2020. 14:00

Digitalna poljoprivreda sprečava trostruke gubitke u proizvodnji

Prvi gubitak nastaje tokom planiranja proizvodnje, drugi tokom sezone, a treći prilikom prodaje proizvoda. Da li digitalna poljoprivreda može uštedeti novac poljoprivrednicima?

Foto: Agrivi
  • 640
  • 43
  • 0

Digitalizacija poljoprivrede je jedini način da se za kratko vreme, čak u prve dve godine primene, poveća konkurentnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

Većina drugih rešenja za unapređenje poljoprivredne produktivnosti daje rezultate na duge staze, pa je često potrebno i više od 10 godina da bi se video potpuni efekat. Iskustvo pokazuje da poljoprivrednici povećavaju svoju profitabilnost za 50 do 100% već u prve dve godine korišćenja rešenja digitalne poljoprivrede.

Veća zarada uz pomoć digitalizacije čini poljoprivredu privlačnijom i pruža najbolju motivaciju novim generacijama poljoprivrednika da preuzmu porodični posao i prošire svoja poljoprivredna imanja. 

Od planiranja proizvodnje do prodaje

Digitalna rešenja donose veliku korist poljoprivrednicima jer im pomažu u sprečavanju trostrukih gubitaka koje imaju tokom godine.

Prvi gubitak poljoprivrednici doživljavaju prilikom planiranja proizvodnje. Bez preciznih podataka o kvalitetu zemljišta i stvarnim potrebama useva nemoguće je optimalno proračunati potrebna ulaganja za sezonu. 

Softver AGRIVI koristi se u više od 100 država

Mnoge studije su pokazale, a hiljade poljoprivrednika koji koriste naš softver za vođenje proizvodnje na poljoprivrednom imanju nam je potvrdilo, da digitalizacija i precizna poljoprivreda smanjuju gubitke na đubrivima, zaštiti useva i drugim ulaganjima u proizvodnju čak i do 30 procenata. 

Do drugog gubitka dolazi tokom sezone, najčešće zbog pogrešne procene poljoprivrednika što se tiče toga kada treba primeniti određene poljoprivredne postupke. Zakasnela zaštita useva od štetočina i bolesti odgovorna je za čak 20 do 40 procenata gubitaka prinosa svake godine a to je samo jedan faktor koji utiče na prinose.

Digitalna rešenja pomažu poljoprivrednicima da donose pravovremene odluke zasnovane na činjenicama i realnom stanju na poljima. Na primer, AGRIVI softver stalno prati vremenske uslove na poljima i upozorava poljoprivrednike da li postoji opasnost od lošeg vremena ili štetočina i bolesti.

Do trećeg gubitka dolazi kada poljoprivrednici prodaju proizvod kada cena njihovih useva zavisi od stvarnog kvaliteta i mogućnosti garantovanja bezbednosti hrane. Potražnja za dokazivanjem porekla hrane je sve veća, kako od strane potrošača tako i od strane preprodavaca koji kupuju direktno od poljoprivrednika.

Poljoprivrednici moraju da za svaki proizvod predstave kada je i gde posejan ili posađen, kako je tretiran i koja mu je hranljiva vrednost. Bez digitalizacije svake faze proizvodnje, nemoguće je ove informacije predstaviti transparentno.

Kasnom zaštitom kultura od štetočina i bolesti povećan je gubitak 20 do 40% 

Iskustvo poljoprivrednika je uključeno. Digitalizacija uklanja trostruke gubitke u poljoprivrednoj proizvodnji, daje uočljive rezultate i pomaže poljoprivrednicima da ostvare veći profit i obezbede bolji život. Primena digitalnih rešenja nije teška, poljoprivrednici mogu početi brzo da ih koriste bez obzira na obim njihove proizvodnje. 

Digitalna poljoprivreda u Srbiji

AGRIVI softver je jedno od vodećih svetskih rešenja za vođenje poljoprivrednog imanja i koriste ga poljoprivrednici u više od 100 zemalja. Poljoprivrednici u Srbiji koriste AGRIVI softver na srpskom jeziku i srpski AGRIVI tim pruža podršku poljoprivrednicima u povećanju profitabilnosti svog poljoprivrednog imanja pomoću AGRIVI rešenja.

Početak korišćenja AGRIVI softvera je jednostavan - poljoprivrednik samo treba da se registruje na AGRIVI veb-sajt, unese podatke o svojim poljima i uvid u dešavanja na njihovim poljima u realnom vremenu biće dostupan svakog dana.


Tagovi

Digitalizacija poljoprivrede Trostruki gubitci Planiranje proizvodnje Praksa Prodaja Softver Agrivi


Autor

Matija Žulj

Više [+]

Matija je glavni izvršni direktor firme Agrivi.


Partner

AGRIVI d.o.o. RS

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/sr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.