Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Predavanje
  • 19.03.2020. 10:30

Da li slepi miševi imaju veze sa širenjem korona virusa?

Vesti o slepim miševima koji su najverovatniji izvor mutiranog virusa, prenose mediji duže od dva meseca. Upravo iz tog razloga pružićemo priliku građanima da čuju sve na onlajn predavanju o slepim miševima i njihovoj vezi sa korona virusom, rekao je Milan Ružić, izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Foto: JumpStory
  • 284
  • 12
  • 0

Zbog navoda medija, da postoji više dokaza da je korona virus, koji se najpre pojavio u Kini, najverovatnije potekao od slepih miševa, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije će danas od 17 časova na svom YouTube kanalu započeti sa onlajn predavanjima čije će teme biti prirodnjačke. Prvo predavanje biće posvećeno slepim miševima i razjašnjenju povezanosti sa vladajućim virusom. Predavač ovog prevadanja  biće dr Ivana Budinski, stručnjak za slepe miševe, navodi se na zvaničnom sajtu Društva.

Kinezi divlje životinje uzgajaju na farmama i ne planiraju da prestanu da ih jedu

"Vesti o slepim miševima koji su najverovatniji izvor mutiranog korona virusa popunjavaju stupce novina i portala duže od dva meseca. Upravo iz tog razloga građanima ćemo da pružimo priliku da čuju sve o slepim miševima i njihovoj vezi sa korona virusom od izuzetnog stručnjaka, kakva je dr Ivana Budinski", rekao je Milan Ružić, izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

"Veliki strah i panika nikome neće pomoći"

Globalno uništavanje prirode i njene raznovrsnosti, svet je suočilo sa jednom od najvećih kriza kakva je pandemija virusa COVID-19. Vodeći stručnjaci za zaštitu prirode decenijama su upozoravali svetske lidere na moguće posledice, no malo toga je učinjeno da se čovečanstvo okrene održivom razvoju i time osigura svoju bezbednost, navodi se na sajtu.

 "Ovo je naš doprinos da se u ovim teškim trenucima solidarišemo i javnosti pojasnimo izvor problema. Veliki strah i panika nikome neće pomoći. Želimo da građanima Srbije i regiona koji su u karantinu popunimo vreme kvalitetnim obrazovnim sadržajem", kaže Ružić.


Tagovi

Slepi miševi Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Milan Ružić Predavanje Korona virus


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...