Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 16.08.2022. 10:20

Čeka se zvaničan stav ratara o nastavku protesta, Vlada želi kompromis

Insistira se na daljim pregovorima, kaže Đorđe Grujić uz slaganje da dalji ishod protesta zavisi od poteza predstavnika Vlade, ali i od samih poljoprivrednika i njihove volje da istraju u tome.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 425
  • 291
  • 0

Osmi je dan protesta ratara, a nakon više razgovora sa predstavnicima tehničke Vlade, pa i jučerašnjih višesatnih pregovora, čini se da se nisu napravili značajni pomaci u iznalaženju rešenja. Zastupnici proizvođača koji protestuju su samo dobili neke veće garancije, kaže za Argoklub Đorđe Grujić iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije.

"Neko ih tumači kao garancije, neko kao obećanja, ali će u svakom slučaju stajati pečat i potpis Ministarstva poljoprivrede i nadam se Vlade, pa ćemo imati osnova nekog da potražujemo, u slučaju da se dogovorimo i da se prekinu protesti. Ali to zavisi od energije ljudi, broja traktora i da li postoji uopšte matematika da se ide dalje", rekao je Grujić.

Postoje navodi da je utvrđeno da će premija za mleko iznositi 15 dinara za sva četiri kvartala, međutim naš sagovornik nam naglašava da se čeka zvanična odluka svih ratara o daljem nastavku ili prekidanja protesta, pa će se onda saopštiti koje su sporne stvari oko kojih su se "nagađali" sa predstavnicima vlasti.

"Insistira se na daljim pregovorima", kaže Grujić uz slaganje da dalji ishod protesta zavisi od poteza predstavnika Vlade, ali i od samih poljoprivrednika i njihove volje da istraju u tome.

"Možda je to i ključni faktor u svemu ovome."

Kako prenosi RTV, Vladi jeste u interesu da se nađe dogovor, a to znači kompromis - moramo negde da nađemo sredinu, naglasila je premijerka u tehničkoj Vladi Ana Brnabić i dodala da su zahtevi poljoprivrednika "izuzetno ambiciozni" .

Kako dalje saznajemo od Grujića, od većih punktova, nezadovoljni ratari protestuju u Novom Sadu, Subotici, Somboru, Batočini kod Kragujevca, Pančevu i po pojedinim manjim i većim opštinama.


Tagovi

Đorđe Grujić Ana Brnabić Pregovori Dogovori Premija za mleko Protesti Blokada Nastavak pregovora


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D