Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministar poljoprivrede
  • 29.08.2022. 16:00

Branislav Nedimović se povlači sa ministarskog mesta? Ocenite njegov rad

Već 13. po redu ministar poljoprivrede od 2000. godine, sa najdužim "stažom" od dva mandata za šest godina, ne želi više tu funkciju. Koju ocenu zaslužuje njegova dosadašnja "vladavina"?

Foto: Julijana Kuzmić
  • 1.595
  • 564
  • 0

Ministar poljoprivrede, u još uvek tehničkoj Vladi, Branislav Nedimović izabran je na tu funkciju prvi put 2016. godine, nakon što je godinu dana ranije prešao iz Demokratske stranke (DS) u Srpsku naprednu, a pre u DS iz Demokratske stranke Srbije.

Ponovo je postavljen na isto mesto posle parlamentarnih izbora u junu 2020. godine. Ovogodišnji, vanredni, možda će značiti promenu u ministarskoj fotelji, pošto je izrazio želju da ne bude u novoj Vladi Srbije, preneli su srpski mediji.

Inače, Nedimović je ministar koji se najduže zadržao na ovoj poziciji od 2000. godine, a po redu je 13. Međutim, za njega je ovo ipak srećan broj kako je uspeo da završi i drugi mandat.

Po čemu ga pamtimo?

Za šest godina njegove "vladavine", zalagao se za nove mere agrarne politike, među kojima su komasacija, veliki državni projekat u okviru Programa Srbija 2025, gradnju sistema za navodnjavanje, obnovu mehanizacije.

Takođe, Nedimovićemo vođenje srpske poljoprivrede pamtićemo i po smanjenju subvencije za biljnu proizvodnju, poznatih kao subvencije po hektaru sa 12.000 na 6.000, pa na 4.000, da bi se za ovu godinu povećale na 8.000 dinara. Tu je i značajno opadanje stočnog fonda i sporne, a neisplaćene subvencije za ovu oblast od 2016. do 2018. godine, prema nalazima Državne revizorske institucije.

Ne zaboravimo i njegovo učešće u pregovorima sa nezadovoljnim ratarima u nedavnim protestima u celoj Srbiji.

Rođen je 1977. godine u Sremskoj Mitrovici. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom gradu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Oženjen je i otac dvoje dece.

Šta mislite o njegovoj funkciji na čelu Ministarstva poljoprivrede? Ocenite ga u anketi ispod teksta.


Tagovi

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović Ocena Vlada Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...