Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu
  • 12.03.2015. 11:15

Bespovratan novac za poljoprivrednike

Od danas poljoprivrednici u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu mogu da konkurišu za bespovratan novac na 8 konkursa među kojima su i oni za navodnjavanje, protivgradne mreže, plastenike, male preradne kapacitete i druge namene.

Foto: Pokrajinska Vlada
  • 181
  • 14
  • 0

Poljoprivrednici u pokrajini mogu da konkurišu za bespovratnih bezmalo milijardu dinara. Resorni sekretar Branislav Bogaroški pozivao je poljoprivrednike da konkurišu jer je sada procedura za vraćanje novca pojednostavljena.

Bogaroški je sa svojim saradnicima tokom februara i početkom marta održao niz sastanaka sa poljoprivrednicima, koji su imali prilike da se neposredno upoznaju sa podsticajima u poljoprivredi koje je u ovoj godini planirao da realizuje Sekretarijat.

Povraćaj 50 - 60 odsto od ulaganja

"Obišli smo sve lokalne samouprave, osim Titela, gde nismo uspeli da se dogovorimo o prostoru gde bi održali svoju prezentaciju. U 44 lokalne samouprave, više od 10.000 poljoprivrednika je bilo na našim tribinama i njima smo već predstavili šta ćemo raditi u toku 2015. godine", rekao je Bogaroški te dodatno komentarisao same konkurse: "Osam konkursa namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima imaju vrednost od 985 miliona dinara. Radi se o sredstvima namenjenim investiranju u poljoprivredu, gde je povraćaj od 50 ili 60 odsto od ulaganja. To su konkursi najbitniji za investiranje i za razvoj poljoprivrede i zato su objavljeni prvi. Konkursi za lokalne samouprave odnose se na odvodnjavanje, odnosno sanaciju kanalske mreže i za vodosnabdevanje, odnosno za radove kanalizacionim mrežama".

Uskoro i preostalih 27 konkursa

Sekretar je pozvao poljoprivrednike da u medijima prate raspisivanje i preostalih 27 konkursa koji će biti objavljivani svake dve sedmice. Inače, u prethodne dve godine pomoć iz pokrajinske kase dobilo je 1.700 poljoprivrednika. Sistemi za navodnjavanje su postavljeni na 15.000 hektara, 600 hektara voćnjaka je stavljeno pod protivgradne mreže, postavljeno je bezmalo pola miliona kvadratnih metara plastenika, podignuto 18 mini-mlekara i 9 malih klanica.

Detaljnije informacije o konkurisma možete saznati putem ovog linka.

Foto: Pokrajinska Vlada


Tagovi

Branislav Bogaroški Poljoprivrednici Lokalne samouprave Poljoprivredna gazdinstva Poticaji Bespovratna sredstva Pokrajinski sekretarijat Konkurs Sisitemi za navodnjavanje Protivgradne mjere Plastenici Mini mlekare Klanice


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."