Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Đubriva
  • 16.05.2019. 16:30

Anig: Organomineralna đubriva za bolji prinos biljaka

Firma Anig koja postoji već 25 godina na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstavila je svoj asortiman, a najviše interesovanja od strane posetilaca je za tečnim organomineralnim đubrivom "Vital power phos".

Foto: Slađana Aničić
  • 674
  • 15
  • 0

Firma Anig koja postoji već 25 godina, a na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu u master hali predstavila je svoj asortiman. Najviše interesovanja od strane posetilaca je za tečnim organomineralnim đubrivom Vital power phos, koji stimuliše ukorenjavanje biljke i bržu regeneraciju korena, povećava otpornost biljaka u stresnim situacijama, a i delotvoran je na svim vrstama i tipovima zemljišta.

Kako saznajemo od Josipa Bereša, menadžera prodaje Anig-a hladni i kišoviti dani, nepovoljno utiču na razvijanje kukuruza i soje. Pomenuto đubrivo kako je dalje rekao može da vrati kukuruz u normalan rast.

"Kukuruz će zbog hladnog vremena stati sa rastom. Isti takav problem imamo u soji. To je zbog lošeg vremena, a tretiranjem će dobiti i na grananju", kaže Josip. 

Jedan komplet za sve kulture 

Govoreći o ostalim proizvodima iz asortimana firme pomenuo je da su tu i čvrsta granulisana đubriva, peletirana, mikrogranulisana, tečna, folijarna i praškasta kao i vodotopiva đubriva. 

"Imamo jedan komplet koji može da opsluži sve kulture. Ciljamo samo fenozafe, kada ćemo i šta uraditi. Sva đubriva koja radimo su bazirana na organomineralnim, dakle imaju taj dodatak organske materije koja će pospešiti i omogućiti biljci da usvoji deo mineralnog hraniva. Dobar deo đubriva, ima sertifikate za organsku  proizovodnju", rekao je Josip. 

Inovativne formule italijanskog proizvođača 

Od granulisanog đubriva u ponudi je Solferro. Reč je o inovativnoj formuli italijanskog proizvođača Siriac, koja predstavlja kombinaciju hraniva, naročito efikasnih na povrću, voću i vinovoj lozi ali se njegova primena preporučuje, i na žitaricama, krmnom bilju i leguminozama. Poseban efekat postiže na karbonatnim zemljištima sa visokom Ph vrednošću i sprečava pojavu hloroze.

Kombinacijom mikroelemenata i sa visokim sadržajem sumpora u obliku sumpor oksida, on predstavlja odličnu dopunu svim vrstama mineralnih đubriva i povećava njihovu efikasnost do 30 odsto. Najbolji rezultat postiže kada se primenjuje sa visoko koncentrovanim NPK đubrivom. 

Zastupnici španskih i italijanskih firmi 

Anig je zastupnik četiri inostrane firme. Dve su iz Španije i to Fertinagro, Zoberbac, a dve iz Italije Siriac, Solfochimica. 

"Anik uvek radi na tome da bude lider u nečemu, tako smo iz Španije doneli organski fosfor i azot, čime smo obogatili ponudu u Srbiji," rekao je Josip.  

Anig je, kako je dalje pojasnio firma koja posluje već 25 godina kako na prostorima bivše Jugoslavije, tako i Srbije. 


Tagovi

Anik Đubriva Organska đubriva Josip Bereš Uzgoj voća Uzgoj povrća


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.