Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Susret traktorista
  • 07.02.2023. 17:00
  • Prelog

Ako mogu motoristi, zašto ne bi i poljoprivrednici imali svoj susret sa traktorima?

Međimurski poljoprivrednici već četiri godine organizuju druženje i razmenu iskustava o poljomehanizaciji. Sve je više onih koji im se žele pridružiti.

Foto: Studio Vipro
  • 208
  • 22
  • 0

Posle pranja i čišćenja traktora, a pre nego što ih garažiraju na svojim gazdinstvima, poljoprivrednici iz okoline Preloga u Međimurskoj županiji (Hrvatska) krajem decembra se okupe na kafi i druženju. I već četiri godine tako. 

"Došli smo na tu ideju pre pet, šest godina, a onda se i odlučili okupiti. Ovoga puta je bilo 40 traktora", prepričava nam poljoprivrednik Vlado Vuk otkrivši da je bilo onih koji su potegnuli iz 80 kilometara udaljenog Đurđevca u Virovitičkoj podravskoj županiji. Kaže, pridružili su im se i kolege i Koprivničko-križevačke, a sve veći interes dolazi i iz drugih delova Hrvatske, pa čak i komšijske Slovenije. 

Posveta traktora 

Na petu godišnjicu, u decembru ove godine planiraju sve staviti na viši nivo, okupiti veći broj poljoprivrednika, postaviti šator, ali i pozvati sveštenika da osvešta vozila

Vlado je motociklista i član Moto kluba Ren-ban, a budući da osveštaju motore, red je da to naprave i na četverotočkaškim ljubimcima pomoću kojih celu godinu obavljaju puno posla. 

Na njima su cele godine

Susret poljoprivrednika s traktorima naziv je ovoga druženja u kojem razgovaraju o poslu, razmenjuju iskustva o poljoprivrednoj mehanizaciji, podele probleme oko nabavke delova, repromaterijala, cena.

Vlado Vuk uz pomoć porodice, a tu posebno ističe 21-godišnjeg sina, obrađuje 150 hektara zemljišta, uzgaja soju, suncokret, uljanu repicu, pšenicu i kukuruz i nada se da će ova godina biti barem jednako dobra kao prošla.

Verujemo da će ovakvi susreti postati tradicija i da će je uz ozbiljne razgovore obeležiti i zvuci pesama kao što su Motori Divljih jagoda, ali i Traktori, omiljene obrade nekada popularnih Vatrogasaca. 

A kako je to izgledalo prošle godine, pogledajte u galeriji ispod teksta. 


Foto prilog


Tagovi

Vlado Vuk Susret na traktorima Traktori Ren-ban Osveštati traktore


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)