Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendija
  • 10.09.2021. 12:00

Agroklub stipendija 2021 za studente novinarstva, poljoprivrede ili veterine

Tražimo studente novinarstva koji imaju afiniteta prema temama iz sektora proizvodnje hrane i dešavanja u agraru ili studente agronomije/veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i fotografiji.

Foto: Depositphotos/armsport
  • 1.391
  • 153
  • 0

Akademska godina je na samom pragu, a u Agroklubu, sada već tradicionalno, donosimo nove mogućnosti za studente novinarstva, poljoprivrede ili veterine koji se po završetku studija vide u agrarnom novinarstvu

Voliš da pišeš i javno komuniciraš, možda i fotografišeš? Zanima te kako hrana stiže na trpezu, a znatiželja te vuče za novim saznanjima i informacijama? Imaš ili bi voleo da imaš dodira sa poljoprivredom i životom u ruralnom prostoru? U slučaju da je tvoj odgovor na ova pitanja potvrdan, detalji slede. 

Tražimo studente novinarstva koji imaju afiniteta prema temama iz sektora proizvodnje hrane i dešavanja u agraru ili studente agronomije/veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i fotografiji.

Vrednost stipendije je 75.000 dinara

Objavljujemo javni poziv, konkurs za stipendiju u vrednosti od 75.000 dinara, u koemm tražimo zainteresovane polaznike završne godine studija navedenih fakulteta.

Šta tražimo? Kratku biografiju i motivaciono pismo u kojem će nam se kandidat predstaviti i približiti svoju želju za bavljenjem agrarnim novinarstvom. Dodatno, prilikom apliciranja potrebno je dostaviti i autorsku reportažu sa nekog poljoprivrednog događaja ili gazdinstva (reportažni tekst uz prateći foto i/ili video prilog).

Primanje neke druge nije prepreka za apliciranje za primanje stipendije Agrokluba. 

Prošle godine naš stipendista bio je Dimitrije Jovanović sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, koji nam je tokom prethodnih 10 meseci doneo mnoge zanimljive priče

Stigli rezultati konkursa za studente, izabran stipendista Agrokluba!

Cilj nam je da pomognemo materijalnom statusu studenta i ujedno prepoznamo potencijalne mlade kadrove, buduće agrarne novinare. Oni će tokom trajanja stipendije imati priliku da steknu nova znanja i iskustva izveštavanja o poljoprivredi kroz uključenost u rad informacionog sistema Agroklub. 

Koje su obaveze stipendista? 

Kandidati moraju da budu spremni na manje obaveze tokom godine, a koje će se usklađivati s njihovim drugim aktivnostima. Stipendista će biti angažovan na kreiranju medijskih sadržaja i objavljivanju, kao i komuniciranju na društvenim mrežama i slično.

Konkurs je otvoren od 10. septembra, a krajnji rok za predaju vaših prijava je 10. oktobar 2021. Vaše prijave (motivaciono pismo + biografiju + reportažu) očekujemo isključivo putem mail adrese stipendija@agroklub.rs.

Dodela prve Agroklub Srbija stipendije Dimitriju Jovanoviću

Po zaključenju konkursa, stručni žiri informacionog sistema Agroklub će pristupiti analizi pristiglih prijava i izabrati dobitnike stipendije. 

Objava dobitnika, potpisivanje ugovora o stipendiranju, kao i njeno uručivanje (pri čemu će biti potrebno dostaviti dokaz o upisanoj poslednjoj godini studija) biće obavljena do kraja oktobra. Stipendija će biti realizovana kroz 10 meseci u jednakim mesečnim anuitetima na račun studenta.  


Tagovi

Agrarno novinarstvo Stipendija Javni poziv Stipendija Agroklub Studenti Agronomija Veterina Novinarstvo


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Agroklub d.o.o SRB

Bulevar oslobođenja 78, 21000 Novi Sad, Srbija
e-mail: info@agroklub.rs web: https://www.agroklub.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta