Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrobiznis inkubator
  • 29.12.2021. 12:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Sremska Mitrovica

Agrobiznis inkubator za one koji žele da se bave preradom

Pokrajinska vlada izrazila je spremnost da finansira troškove funkcionisanja ovog inkubatora, sa ciljem da se pomogne i pruži podrška poljoprivrednim proizvođačima koji žele da se bave prerađivačkom delatnošću.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 115
  • 47
  • 0

Na inicijativu i uz finansijsku podršku Pokrajinske vlade, Sremska Mitrovica će dobiti Agrobiznis inkubator. U pitanju je prvi poslovni inkubator u oblasti poljoprivredne proizvodnje u našoj zemlji. Odluku Skupštine društva Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica o pokretanju postupka njegovog osnivanja usvojili su odbornici lokalnog parlamenta na poslednjem skupštinskom zasedanju. 

Kako je istakao zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, Vlada Vojvodine izrazila je spremnost da finansira troškove funkcionisanja ovog inkubatora, sa ciljem da se pomogne i pruži podrška poljoprivrednim proizvođačima koji žele da se bave prerađivačkom delatnošću. Pomoć će se subjektima pružati u početnim godinama poslovanja u oblasti prerada mesa, mleka, voća, povrća i žitarica.

"Ideja je da se pruži podrška poljoprivrednicima, ne u primarnoj proizvodnji, već onima koji žele da pređu sa mikro na marko, odnosno viši nivo proizvodnje. Pomoć i podrška bi se zasnivala na usluzi "sve na jednom mestu", od pravne pomoći, marketinga, edukacija, knjigovodstvenim usluga...", naveo je Samardžić.

Pokretanje Agrobiznis inkubatora prvi korak ka kasnijem formiranju agrobiznis zona po selima. Ideja je da njegove prostorije budu u trenutnim prostorijama Poljoprivredne stručne službe, a Pokrajinska vlada je izrazila spremnost da finansira i rekonstrukciju istih.

O tome opširnije u prilogu TV Fruška Gora:
 

Tagovi

Agrobiznis inkubator Pomoć poljoprivrednicima Petar Samardžić Prerađivačka delatnost


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".