Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGRIVI d.o.o.
  • 28.09.2021. 10:30

AGRIVI dobitnik prestižne nagrade UN-a za inovacije u poljoprivredi

Ponosan sam što je naša firma još jednom prepoznata kao inovativno tehnološko rešenje koje doprinosi dugoročnoj održivosti poljoprivredne proizvodnje, kaže osnivač i direktor Matija Žulj.

Foto: AGRIVI
  • 417
  • 93
  • 1

Prestižnu nagradu UN-a za inovacije u poljoprivredi osvojila je kompanija poznata po tehnološkim dostignućima sa Balkana AGRIVI

Firma je, kako navode, krajem jula ove godine, od ukupno 170 konkurenata, ušla među 27 finalista u sklopu takmičenja "Digitalna dostignuća u poljoprivredi u Evropi i Srednjoj Aziji", koje sprovodi Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija.

Pobedu su odneli u kategoriji "Sistemi inovacija u poljoprivredi i održiva poljoprivreda - Povezani sistemi upravljanja poljoprivrednim gazdinstvima", čime su još jednom potvrdili poziciju jedne od najuspješnijih globalnih aplikacija za upravljanje ovom proizvodnjom.

"Ponosan sam što je naša firma još jednom prepoznata kao inovativno tehnološko rešenje koje doprinosi dugoročnoj održivosti poljoprivredne proizvodnje i na globalnom nivou", rekao je njen osnivač i direktor Matija Žulj. Kako kaže, ova nagrada je još jedna potvrda efikasnosti i kvaliteta njihovog softvera koji dugoročno donosi brojne benefite i poljoprivrednicima, ali i potrošačima. 

"Uz pomoć softvera, kakav je i AGRIVI, poljoprivrednici smanjuju rizike i povećavaju prinose i istovremeno povećavaju kvalitet proizvoda i stvaraju uštede", dodao je rekavši da se s druge strane, njihovom implementacijom u proizvodnju obezbeđuje stalna kontrola proizvodnog procesa, što omogućuje sledljivost pa tako potrošači imaju potpuno transparentan uvid u proces proizvodnje hrane koju konzumiraju.

"To više nije naša budućnost, već sadašnjost", naglasio je i dodao da se nada da će u narednom razdoblju sve veći broj proizvođača početi sa digitalizacijom svoje proizvodnje.

Vodeća brzorastuća food-tech firma 

Podsetili su i da je u prvoj fazi regionalnog takmičenja, prikupljeno skoro 200 prijava, iz 38 zemalja. Ukupno je 171 rešenje ispunjavalo uslove za prijavu na takmičenje za digitalna dostignuća u poljoprivredi, a u završnicu je ušlo 28 rešenja koja su osmišljena kao odgovor na poljoprivredne izazove Evrope i srednje Azije, u ukupno sedam kategorija.

AGRIVI je pobedu odneo u spomenutoj kategoriji, a u konkurenciji u finalu su bili i i​​talijanski Agricolus s.r.l. i xFarm i švajcarski OneSoil.

Reč je o tehnološkoj kompaniji koja je razvila jednu od najuspešnijih globalnih aplikacija za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. U proteklih osam godina je prevazišla razvojnu fazu start-upa pa je etablirana kao priznata tehnološka kompanija, čije je rešenje prisutno u više od 100 zemalja širom sveta.

Kancelarije su im u Zagrebu, Varšavi, Bukureštu i Londonu i zapošljavaju visokoobrazovane stručnjake u sektorima prodaje, marketinga, razvoja proizvoda, agronomske podrške kupcima i ostalim administrativnim područjima. Prema podacima kompanija za istraživanje tržišta, AGRIVI je kontinuirano pozicioniran u sam vrh agrotehnoloških firmi u svetu, a prošle godine su dobili i priznanje kao vodeća brzorastuća evropska food-tech kompanija.


Tagovi

Agrivi Takmičenje Digitalna dostignuća Tehnološka rešenja Matija Žulj


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

AGRIVI d.o.o. RS

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/sr/