Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Med i polen
  • 03.04.2017. 16:00

Zbog polena, selidba do Mađarske

Milan Grujić iz Loznice osim proizvodnje meda, bavi se i sakupljanjem polena. U planu je da košnice seli na uljanu repicu, čak do Mađarske.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 2.511
  • 121
  • 0

Milan Grujić iz Loznice električar je po struci, ali se pre nekoliko godina okrenuo pčelarstvu. Počeo je iz radoznalosti, ali je nakon što je ostao bez posla počeo da povećava broj košnica. Nakon stacionarnog pčelarenja u Jadranskoj Lešnici i Rađevini, počeo je sa selidbom na Frušku Goru na lipu, a potom i na suncokret.

Osim meda, Milan sakuplja i polen, a nada se da će ga ove godine biti više. U planu je da košnice seli na uljanu repicu, čak do Mađarske.

Prošla godina teška i za pčele i za pčelare

Prošla godina bila je jedna od težih za pčelare, a posledice se tek očekuju. Grujić kaže da godina nije pogodovala ni pčelama:

"U vreme kada su trebale sebi da donesu najviše hrane i da obezbede pune košnice, tad je lila kiša, bar ovde na našem području, a kako čujem i na ostalim. Trebalo je hraniti pčele. U vreme medobranja, iskusni pčelari su hranili pčele, da bi zajednice ostale jake".

Od 60 košnica, na pet je imao potpuni gubitak, a tri košnice su stradale zbog varoe. Ovaj pčelinji krpelj napravio je toliku štetu da su u hrani bile i uginule pčele.

Više u prilogu:

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Milan Grujić Loznica


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]