Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Med
  • 30.08.2021. 10:00

Za bagremov med do 7,1 evro po kilogramu

Osnovna cena meda za vlasnike Platinaste PLUS kartice lojalnosti SPOS-a je 6,482 evra (pčelar ukupno dobija 7,0 evra sa PDV nadoknadom za kilogram predatog meda, a ako je potpisao licencu za DPP standard onda dobija još 10 centi, te ukupno dobija za kilogram 7,1 evro).

Foto: Depositphotos/izanbar
  • 261
  • 143
  • 0

Savez pčelarskih organizacija Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu cene bagremovog meda, za pčelare koji planiraju da prodaju svoje zalihe Pogonu "Naš med".

Osnovna je 6,21 evra (pčelar ukupno dobija 6,7 evra sa PDV nadoknadom za kilogram predatog meda, a ako je potpisao licencu za DPP standard onda dobija još 10 centi, te ukupno dobija za kilogram 6,8 evra).

Osnovna cena meda za vlasnike Zlatne kartice lojalnosti SPOS-a je 6,223 evra (pčelar ukupno dobija 6,72 evra sa PDV nadoknadom za kilogram predatog meda, a ako je potpisao licencu za DPP standard onda dobija još 10 centi, te ukupno dobija za kilogram 6,82 evra).

Osnovna cena meda za vlasnike Dijamantske kartice lojalnosti SPOS-a je 6,241 evro (pčelar ukupno dobija 6,74 evra sa PDV nadoknadom za kilogram predatog meda, a ako je potpisao licencu za DPP standard onda dobija još 10 centi, te ukupno dobija za kilogram 6,84 evra).

Bagrem i lipa doneli najmanje meda, suncokret dao najbolje prinose

Osnovna cena meda za vlasnike Platinaste kartice lojalnosti SPOS-a je 6,389 evra (pčelar ukupno dobija 6,9 evra sa PDV nadoknadom za kilogram predatog meda, a ako je potpisao licencu za DPP standard onda dobija još 10 centi, te ukupno dobija za kilogram 7,0 evra).

Osnovna cena meda za vlasnike Platinaste PLUS kartice lojalnosti SPOS-a je 6,482 evra (pčelar ukupno dobija 7,0 evra sa PDV nadoknadom za kilogram predatog meda, a ako je potpisao licencu za DPP standard onda dobija još 10 centi, te ukupno dobija za kilogram 7,1 evro).

Cene i preračun konačne cene iz evra u dinare obračunavaju se na dve decimale. 

Bez uplate od kupca, med ne izlazi iz zemlje

Med se ne klasira po bojama, ali se svakako pretaman med ne može prihvatiti jer nema ko da ga kupi, mada ove godine takvog meda na terenu skodo da i nema, ističu iz SPOS-a.

Pogon iznalazi i druge modele za brže plaćanje, ali ono što je sigurno jeste da kilogram meda neće izaći iz Srbije bez uplate od kupca unapred, bankarske garancije, osiguranja plaćanja od strane osiguravajuće kuće, ili na neki drugi način. 

"Pozivamo pčelare da što pre Pogonu prijave med koji žele da mu predaju radi daljeg plasmana, kako bismo organizovali raspored uzorkovanja, preuzimanja meda i prodaje", poručuju na sajtu.


Izvori

SPOS


Tagovi

Bagremov med SPOS Cena Izoz Pogon Naš med


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P