Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Med i čaj
  • 05.12.2021. 10:00

Vreme je za med u čaju - ali laganiji poput bagremovog ili lipovog

Odgovarajući med sa čajem možete uporediti sa kombinovanjem vina sa hranom. Ako ste zaljubljenik u ovaj napitak, znate da je igranje ukusima meda i čaja skoro pa neograničeno.

Foto: Depositphotos/r Syda_Productions
  • 433
  • 20
  • 0

U doba sezone gripa ni vakcina vam ne garantuje imunitet i da se nećete zaraziti. Eventualno kao i kod Covid-19 može vam ublažiti simptome i olakšati da istu prebolite. Kod zaraze gripom vaše se telo bori sa infekcijom, apetit vam slabi, a potrebno je unositi i puno tečnosti kako bi se sve funkcije u telu mogle ispravno da funkcionišu.

Pijenje mnogo čaja rezultira time da ne dehidrirate, pa organizam i dodatno oslabi, i kako biste se pre oporavili. Sve se to pojačava ako umesto nezdravog konzumnog šećera kao zaslađivač koristimo med. Koju vrstu potpuno je nebitno i to zavisi samo od vašeg ukusa. Preporučuje se da čaj zasladite "laganijim" vrstama poput bagremovog ili lipovog meda i slično.

Med u čaju daje vam dodatnu snagu, dodavanjem kašičice ili dve u šolju vašeg tek skuvanog napitka ne samo da će mu dati posebnu ukusniju aromu nego će biti i zdraviji. Med sadrži brojna antivirusna i antibakterijska svojstva koja samo pomažu vašem ozdravljenju.

Dodajte ga nakon što se čaj malo ohladi kako bi se zadržala njegova prirodna antibakterijska i antivirusna svojstva. Ako je voda prevruća, može kao takva uništiti fitohemikalije koje tražite i čak promeniti sam ukus meda, čineći ga blago gorkastim.

Odgovarajući med sa čajem možete uporediti sa sparivanjem vina i hrane. Ako ste zaljubljenik u ovaj napitak, znate da je igranje ukusima meda i čaja gotovo pa neograničeno.

Mnogi ljubitelji noću posežu za čajem od kamilice, jer je poznat kao takav po svojim umirujućim i umirujućim efektima. Budući da je blag, posežemo za blagim medom poput bagrema ili deteline kako bismo izbegli da med preovlada nad ukusom kamilice.

Inače, legenda kaže da je kineski car, Šen Nung, pio šolju prokuvane vode u svojoj bašti još 2737. godine pre Hrista i malo lišća je palo u lonac. Kada je probao piće, otkrio je da je to veliko poboljšanje u ukusu u odnosu na običnu kipuću vodu koju je pio do tada. 

Čaj je ujedno drugo najzastupljenije piće na svetu, nakon kafe. 


Tagovi

Čaj Med Kombinacija meda i čaja Bagremov med Sparivanje Grip Virus Imunitet


Autor

Antun Karlović

Više [+]

Pčelar praktičar, koji svakodnevno svojim poznanicima uporno dosađuje neprestano pričajući o pčelama i njihovoj korisnosti za životnu sredinu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sadnice ribizle spremne za sadnju.