Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Medvjedi u Hercegovini
  • 14.09.2017. 18:00

Tranzistorima čuvaju košnice od medvjeda

U mjestu Zupci medvjed je uništio 30 košnica, a pčelaru pojeo 40 kg meda. Nakon toga je ovaj u pčelinjak stavio tranzistor.

Foto: Pixabay/LTapsaH
  • 1.344
  • 73
  • 0

Medvjedi su ovoga ljeta učestalo u susjednoj BiH napadali stoku, ne samo na paši nego i na obiteljskim gospodarstvima. Proteklog tjedna je u podgrmečkim selima medvjed uništio košnice i napravio veliku materijalnu štetu.

Ovoga puta "operiraju" po Hercegovini, a u protekla dva mjeseca stradale su desetine košnica. Samo na jednom gospodarstvu medvjed je pojeo oko 40 kg meda.

Zanimljivo, kako navode tamošnji medji, protiv medvjeda su se odlučili boriti tranzistorom! U pčelinjak je, kažu, jedan pčelar stavio tranzistor, jer je čuo da medvjedi bježe od zvukova, što se pokazalo kao tačno, jer je medvjed dolazio do pčelinjaka, ali nije ulazio unutra.

Foto: Pixabay/LTapsaH


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]